میز اول

تحلیل سیاسی

میز اول

تحلیل سیاسی

مقایسه هویت زن در جاهلیت مدرن و عقلانیت ناب‌

چهارشنبه, ۱۵ بهمن ۱۳۹۹، ۱۱:۳۶ ق.ظ

مقایسه هویت زن
در جاهلیت مدرن و عقلانیت ناب

 

(به مناسبت سالروز میلاد حضرت فاطمه سلام الله علیه، روز زن و روز مادر)

 

8 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)

 

اشاره: موج گسترده و سنگین تبلیغات رسانهای غرب، همواره بر این مبنا بوده که زنان در جمهوری اسلامی زیر شدیدترین فشارها قرار دارند و از هیچ یک از آزادیهای قانونی و شرعی خود برخوردار نیستند و در مقابل زنان در غرب با برخورداری از عدالت جنسیتی و تمامی آزادیها و حقوق برابر با مردان به سرعت در حال طی کردن مسیرهای پیشرفت و ترقی هستند؛ اما واقعیت چیز دیگری است. واقعیت این است که «زن غربی مظهر مصرف، آرایش، جلوهگری در مقابل مردان و وسیله هیجان جنسی جنس مرد است. بقیه حرفهایی که میزنند، مثل قضیه عدالت جنسیتی و این حرفها، همه حرف است و ظاهر قضیه است، شنیدید که تعداد قابل توجّهی از بانوان صاحبمقام غربی، در همین چند ماه قبل از این، یکی پس از دیگری اعلام کردند در دوران جوانی، در جریان مسائل اداریای که در آنجاها عضو بودهاند، با زور و با خشونت مورد سوءاستفاده قرار گرفتهاند؛... این عنوان عدالت جنسیتی و مانند اینها هم حرف است؛ اینها حرفهایی است که دیگران گفتهاند، غربیها گفتهاند، یک عدّه هم از روی دست آنها برمی دارند مینویسند، میشوند بلندگوی آنها. چه عدالتی؟ این عدالت است؟ الآن بیشترین تجاوز جنسی با اِعمال زور، در غرب- در آمریکا و در اروپا- دارد انجام میگیرد(17/12/96)

زن در نگاه غرب؛ نماد جاهلیت مُدرن

«دنیای استکباری سرشار از جاهلیت، در اشتباه است که خیال می‌کند ارزش و اعتبار زن به این است که خود را در چشم مردان آرایش کند تا چشم‌های هرزه به او نگاه کنند و از او تمتّع گیرند و او را تحسین نمایند. بساط آن‌چیزی که امروز به‌عنوان آزادی زن در دنیا و از سوی فرهنگ منحطّ غربی پهن شده است، بر پایه این است که زن را در معرض دید مرد قرار دهند تا از او تمتّعات جنسی ببرند. مردان از آن‌ها لذّت ببرند و زن‌ها وسیله التذاذ مردان شوند. این، آزادی زن است؟ کسانی‌که در دنیای جاهل و غافل و گمراه تمدّن غربی ادّعا می‌کنند طرفدار حقوق بشرند، در حقیقت ستمگران به زن هستند». (روزنامه رسالت، 21/10/89)

 

زن از نگاه امامین انقلاب؛ تجلی دیدگاه اسلام ناب به جایگاه زن

«عنایتی که اسلام به بانوان دارد بیشتر از عنایتی است که بر مردان دارد... قرآن کریم انسان ساز است، و زن‌ها نیز انسان ساز. وظیفه زن‌ها انسان‌سازی است. اگر زن‌های انسان‌ساز از ملت‌ها گرفته بشود، ملت‌ها شکست خواهند خورد، منحط خواهند شد. زن‌ها هستند که ملت‌ها را تقویت می‌کنند، شجاع می‌کنند... مقام زن مقام والاست؛ عالیرتبه هستند. بانوان در اسلام بلندپایه هستند.» این جملات، تنها فرازی کوتاه از بیانات بزرگ‌مردی است که بزرگ‌ترین رویداد اعصار اخیر را رقم زد و انقلاب اسلامی را با راهبری ملت بزرگ ایران، محقق نمود. (نک: صحیفه امام، ج6، ص299)

هم‌چنین ایشان تصریح دارند: «خدمت مادر به جامعه از خدمت معلّم بالاتر است، و از خدمت همه کس بالاتر است. و این امری است که انبیا می‌خواستند. می‌خواستند که بانوان، قشری باشند که آن‌ها تربیت کنند جامعه را... (همان، ج14، ص196) صلاح و فساد یک جامعه از صلاح و فساد زنان در آن‌جامعه سرچشمه می‌گیرد. زن، یکتا موجودی است که می‌تواند از دامن خود افرادی به جامعه تحویل دهد که از برکاتشان یک جامعه، بلکه جامعه‌ها به استقامت و ارزش‌های والای انسانی کشیده شوند و می‌تواند بعکس آن باشد.» (همان، ج16، ص192)

رهبر معظم انقلاب دام ظله نیز در طول سال‌های متمادی بارها درباره شخصیت زن و فضیلت مقام، نظریه‌پردازی کرده‌اند و با محوریت شخصیت حضرت فاطمه سلام الله علیه، اسلوب حیات ارجمندانه زن را چنین ترسیم و تبیین می نمایند: «فاطمه‌ی زهرا (سلاماللهعلیها) یک زن اسلامی است، زنِ در بالاترین طراز زن اسلامی، یعنی در حدّ یک رهبر، امّا همین زنی که از لحاظ فضایل و مناقب و حدّ وجودی می‌توانست پیغمبر باشد، همین زن مادری می‌کند، همسری می‌کند، خانه‌داری می‌کند؛ ببینید این‌ها را باید فهمید. این فریفتگان غافل، این‌قدر خانه‌داری را تحقیر نکنند. معنای خانه‌داری زن، تربیت انسان است، معنایش تولید والاترین و بالاترین محصول و متاع عالم وجود است؛ یعنی بشر. خانه‌داری یعنی این.

ما در روز ولادت فاطمه‌ی زهرا (سلاماللهعلیها) جا دارد که حدّ زن مسلمان را درست تشخیص بدهیم. امروز را روز زن و روز مادر نام‌گذاری کرده‌اند؛ خیلی خیلی خوب است؛ می‌شد گفت روز رهبر، اشکالی نداشت؛ می‌شد گفت روز والاترین انسان؛ امّا امروز نیاز جامعه‌ی ما به این است که بداند مادری یعنی چه؟ زنِ خانه بودن یعنی چه؟ کدبانو بودن یعنی چه؟ فاطمه‌ی زهرا با آن شأن و با آن رتبه و با آن مقام و با آن عظمت، یک خانم خانه‌دار است؛ این تحقیر او نیست؛ او که با آن عظمت قابل تحقیر نیست، مگر این عظمت را می‌شود کوچک شمرد؟ این عظمت به جای خود محفوظ است، امّا یکی از شئون و یکی از مشاغل همین عظمت عبارت است از همسر بودن یا مادر بودن و خانه‌داری کردن؛ با این چشم به این مفاهیم نگاه کنیم.» (29/12/95)#

 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • چهارشنبه, ۱۵ بهمن ۱۳۹۹، ۱۱:۳۶ ق.ظ
  • میز اول