توصیههای آیت الله قاضی در مورد سه ماه رجب، شعبان و رمضان
یک نفس موعظه
توصیههای آیت الله قاضی
در مورد سه ماه رجب، شعبان و رمضان
ای برادران عزیز؛ آگاه باشید! که ما در قرقگاه زمانی (ماههای رجب، شعبان و رمضان) داخل شدهایم. همانگونه که در زمینهای حرم باید از محرّمات اجتناب نمود، در این ماهها هم که قرقگاه زمانی محسوب میشوند، چنین است و باید با هوشیاری و مواظبت در آن وارد شد و به همان نحو که در قرقگاه مکانی که حرم است، انسان به کعبه نزدیک میشود، در این ماهها هم که قرقگاه زمانی است، انسان به مقام قرب خداوند میرسد. پس حال که چنین است، قبل از هرچیز، آنچهکه بر ما واجب و لازم میباشد، توبه ایست که دارای شرایط لازم است و پس از توبه، واجبترین چیز بر ما، پرهیز از گناهان صغیره و کبیره است تا جایی که توان و قدرت و استطاعت داریم!
و امّا دستورالعمل این سه ماه:
1. نمازهای فریضه خود را با نوافل آن که مجموعاً پنجاه و یک رکعت است، در بهترین اوقاتشان انجام دهید و اگر نتوانستید چهل و چهار رکعت آنرا به جا بیاورید.
2. و امّا در مورد نافله شب: انجام دادن آن در نظر مؤمنان و سالکان حضرت معبود، از واجبات است و هیچ چارهای جز به جا آوردن آن نیست.
3. بر شما باد به قرائت قرآن در نافلههای شب! که انسان را حرکت داده، سیر او را سریع مینماید و برای او بسیار مفید است. پس تا میتوانید در شبها قرائت قرآن کنید، زیرا قرائت قرآن؛ شراب مؤمنان است.
4. بر شما باد به مداومت سجده یونسیه و گفتن ذکر یونسیه در سجده از پانصد تا هزار مرتبه.
5. بر شما باد به زیارت مشهد اعظم، که مراد همان حرم مطهّر امیرمؤمنان(ع) و قبر نورانی آن بزرگوار است و نیز سایر مشاهد مشرّفه اهلبیت(ع) و مساجد معظّمه، مانند: «مسجد الحرام» و بهطور کلّی هر مسجدی از مساجد؛ زیرا مؤمن در مسجد، همانند ماهی است در آب دریا!
6. هیچگاه پس از نمازهای واجب خود، تسبیحات حضرت صدّیقه(س) را ترک ننمایید؛ زیرا این تسبیحات، یکی از انواع «ذکر کبیر» شمرده شده است.
7. یکی از وظایف مهم و لازم برای سالک إلی الله، دعا برای فرج حضرت حجّت(عج) در قنوت «وَتْر» است. بلکه باید در هر روز و در همه اوقات و همه دعاها، برای فرج آن بزرگوار دعا نمود.
8. قرائت زیارت جامعه، معروف به «جامعه کبیره» در روز جمعه.
9. قرائت قرآن حتماً کمتر از یک جزء نباشد.
10. دیدار و زیارت برادران نیکوکار؛ زیرا به راستی آنها برادرانی هستند واقعی که در تمام مسیر، همراه انسانند و با رفاقت خویش، آدمی را از تنگناها و عقبات نفس عبور میدهند.
11. به زیارت اهل قبور ملتزم باشید؛ ولی نه بهصورت مداوم و همه روزه (مثلاً در هفته، یک روز انجام بگیرد) و نباید زیارت قبور در شب واقع گردد. (ماهنامه موعود شماره 161)
- دوشنبه, ۴ اسفند ۱۳۹۹، ۱۱:۵۷ ق.ظ