داعش؛ سوریه؛ ناامنسازی سوریه؛ مقاومت
داعش در سودای باطل
بازگشت به سوریه
6 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)
اشاره: اگرچه به گفته سردار دلها دوره دولت داعش پایان یافته است. اما تفکر تکفیری و تحرکات این عناصر مزدور همچنان ادامه دارد. در هفتههای اخیر اتفاقات در سوریه در حال رقم خوردن است که حکایت از سودای باطل این عناصر برای ناامنسازی مجدد سوریه دارد. این مقاله این موضوع را دنبال میکند.
کلیدواژه: داعش؛ سوریه؛ ناامنسازی سوریه؛ مقاومت
گزارشی از گفتگوی عناصر اطلاعاتی آمریکا و اروپا با سران داعش
خبرگزاری اسپوتنیک 24 بهمن ماه 1399 (12 فوریه 2021) در گزارشی به نقل از منبعی آگاه نوشت: «طبق اطلاعات موثق به دست آمده، از ابتدای سال 2021 سرویسهای اطلاعاتی کشورهای آمریکا، فرانسه، انگلیس و برخی کشورهای منطقه مجموعه نشستهایی با سرکردههای میدانی داعش و سایر گروههای تروریستی در التنف واقع در جنوب شرق سوریه که تحت اشغال آمریکاییها است داشتهاند.»
در این نشستها موضوع افزایش و تشدید حملات علیه نیروهای دولت سوریه، گروههای مسلح نزدیک به ایران و پایگاههای نظامی روسیه در سوریه بررسی شد. براساس این گزارش بهمنظور قدرتگیری داعش و افزایش عملیاتهای تروریستی آن از یکسو افراد مسلح وابسته به این گروه تروریستی، از عراق به سوریه منتقل میشوند و از سوی دیگر نیروهای داعشی زندانی در اردوگاههای تحت کنترل کُردها در غرب رود فرات پس از گذراندن آموزشهای ویژه زیرنظر آمریکاییها آزاد میشوند. در همین راستا، قرار است از هستههای خفته گروههای تروریستی در جنوب و جنوب غرب سوریه و در شهرهای بزرگ نیز در همین راستا استفاده شود.
چندی پیش نیز برخی منابع آگاه فاش کردند که روانشناسان امنیتی آمریکایی و نیروهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی مدتی است که عناصر و خانوادههای گروه تروریستی داعش در اردوگاه الهول در استان «الحسکه» سوریه را تحت نظر و آموزش قرار دادهاند و برخی امکانات زندگی را برایشان فراهم کردهاند و در کنار این امکانات، کتابهای تکفیریها همچون کتاب ابومحمد المقدسی را در اختیار آنها قرار دادهاند. بهخصوص که بخش مهمی از ساکنان اردوگاه الهول و داعشیان زندانی همچنان به ایدئولوژی داعش پایبند و وفادار هستند و همین امر بازگرداندن آنان را به کشورهایشان دشوار میسازد؛ زیرا افکار افراطی آنها، تهدیدی بالقوه برای کشورهای آنها بهشمار میرود. از اینرو پتانسیل موجود در داعشیهای زندانی و ساکن اردوگاه الهول برای احیای مجدد داعش فرصت مناسبی برای سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و غرب است.
چرایی انجام این گفتگوها و اهداف آن
اول- ناامنسازی سوریه برای جلوگیری از ثبات کشور محوری مقاومت
سوریه پس از ده سال جنگ، اکنون در مرحله کاهش شدت و عبور از بحران است. ارتش سوریه با همکاری متحدان خود توانست گروههای تروریستی را شکست دهد و شهرهای اشغالشده را بهتدریج آزاد کند و بخشهای وسیعی از کشور را تحت کنترل خود درآورد. اکنون تنها ادلب در تصرف داعش قرار دارد.
ازسوی دیگر سوریه میکوشد تا در یک عملیات هماهنگ و همزمان هم به صحنه بینالمللی برگردد و هم از ظرفیتهای جهانی برای بازسازی بهره ببرد. این شرایط و اقدامات بیش از هرچیز، آمریکا و خصوصاً رژیم صهیونیستی را دچار نگرانی شدیدی میکند زیرا آرامش و ثبات در سوریه مساوی با تزلزل بیشتر صهیونیستهاست. ازاینرو مشغولسازی این کشور حامی مقاومت فلسطین و لبنان، یک راهبرد همیشگی برای ارتجاع عرب و استکبار به شمار میرود.
دوم- مقابله با حضور مستشاری ایران در دفاع و سازندگی
عدم حضور ایران در سوریه در همه دولتهای جمهوریخواه و دموکرات یک سیاست مستمر است. ویلیام روباک که اخیرا بهعنوان مدیر خاورمیانه درشورای امنیت منصوب شده، یکی از اهداف بزرگ آمریکا را اخراج ایران از سوریه میداند. درحالی که ایران به درخواست دولت سوریه در این کشور حضور دارد. عمده نگرانی مثلث شوم استکباری، تقویت مقاومت فلسطین و لبنان و سوریه در برابر رژیم صهیونیستی است که تصور آن برای این شیاطین کابوس وحشتناکی است.
سوم- اخراج روسیه از سوریه
روسیه حامی دیرینه سوریه طی دهههای گذشته بوده و در جنگهای اخیر شریک راهبردی ایران در مقابله با مسلّحین تکفیری محسوب شده و میشود. همچنین این کشور در دوران بازسازی نیز پشتوانه قوی برای دولت بشار اسد خواهد بود. عدهای از تحلیلگران آمریکایی خروج آمریکا از سوریه را نتیجه رفاقت ترامپ و پوتین میدانند و بر این باورند اکنون باید آمریکا در سوریه حضور پررنگ داشته باشد. پر واضح است که با حضور ایران و روسیه این سیاست تحقق کامل نخواهد یافت.
جمع بندی اینکه؛ اکنون و با آمدن بایدن، آمریکا به فکر زمینهسازی برای بازگشت به سوریه است. ناامنسازی سوریه توسط داعش زمینهساز این سودای آمریکاست. سودایی که با هوشمندی دولت سوریه و حامیانش محقق نخواهد شد. انشاالله#
- دوشنبه, ۴ اسفند ۱۳۹۹، ۱۲:۴۵ ب.ظ