لبنان؛ سعدالحریری؛ المستقبل؛ تشکیل کابینه
درماندگی جریان حامی غرب
در لبنان
5 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)
اشاره: بیدولتی در لبنان، پدیده جدیدی نیست. این چندمین بار است که مردم لبنان، این شرایط را تجربه میکنند. اما اکنون شرایط جدید پسا انتخابات آمریکا و سست شدن پشتوانه بن سلمان از یک سو و تشدید اختلافات داخلی کشورهای مدعی سیادت بر اعراب حاشیه خلیج فارس (عربستان، قطر، امارات) وضعیت متفاوتی را پدید آورده است. این مقاله با اشارهای به پیچیدگی اوضاع لبنان، نگاهی به آینده نیز دارد.
کلیدواژه: لبنان؛ سعدالحریری؛ المستقبل؛ تشکیل کابینه
اول- لبنان این روزها حال و روز اقتصادی سخت و دشواری را تجربه میکند. به گزارش سازمان ملل در حال حاضر نیمی از جمعیت لبنان زیر خط فقر و یک چهارم لبنانیها زیر خط مطلق فقر زندگی میکنند. یکی از معضلات دیگر لبنان، گسترش فساد مالی در این کشور است. سازمان شفافیت بینالملل در تازهترین گزارش خود درباره فساد مالی در کشورهای مختلف جهان اعلام کرد از مجموع 180کشور، لبنان با رتبه 149 یکی از کشورهای پر فساد محسوب شود. فسادی که به اذعام همگان، نتیجه سیاستهای جریان طرفدار غرب در سه دهه اخیر است.
دوم- فراگیری کرونا در لبنان به نسبت جمعیت آن، در این کشور بیش از کشورهای دیگر بوده است. اعمال قرنطینههای عمومی اوضاع را سختتر کرده و فقر عمومی را گسترش داده است.
سوم- خلاء دولت که از انفجار مهیب سال گذشته در بیروت شروع شده کماکان ادامه دارد و سعد حریری که با خرید زمان و تعلل منتظر نتیجه انتخابات آمریکا و تثبیت بن سلمان نشسته بود و با نمایشهای رسوا در صدد تحمیل اراده غرب بر تشکیل کابینه بود نیز پس از ناآرامیهای اخیر درمانده شده است.
چهارم- سعد الحریری، نخست وزیر مأمور تشکیل کابینه در لبنان و رئیس جریان المستقبل، پس از انتخاب جوبایدن و تشدید احتمال فشار او بر بن سلمان در جستجوی راههای جدیدی برای برون رفت از مخمصه است. وی اگرچه بهطور سنتی به عربستان وابستگی بیشتری دارد اما برخوردهای تحقیرآمیز بن سلمان با او و ربودن و جلب او به ریاض موجب تنفر شدید سعد حریری از بن سلمان شده است. لکن علیرغم این تنفر جرات فاصله گرفتن از آل سعود را نداشت. شرایط بد و دشوار بن سلمان در یمن و عزم او برای بستن نمایشی پرونده یمن، نشان میدهد بن سلمان هرچه زودتر باید با قدرت خداحافظی کند و آل سعود نیز جایگاه خود را باید به رقبای قدیمیاش بدهد.
پنجم- همین شرایط باعث شده است تا سعد حریری درماندهتر از همیشه سمت و سوی حرکتش را بهسوی امارات و قطر سوق دهد و فاصلهاش را از آل سعود زیادتر کند تا در آینده بتواند به پشتوانه این دو کشور جایگاه خود را در آینده لبنان تثبیت کند.
ششم- نکته جالب اینکه؛جریانی که بیش ازیکسال، کوشید تا با مشغولسازی مقاومت به آشوبهای داخلی برای خود جای پایی را در قدرت باز کند با همه هزینههای هنگفت آل سعود و کمکهای ترامپ و رژیم جعلی غاصب، اکنون بهدنبال گدایی قدرت از ابوظبی و دوحه است.
هفتم- جریان مقاومت اما؛باهوشمندی و کیاست و تدوین سناریوهای مواجهه متناسب همچنان محبوب تمام اقشار مختلف مردم است. کسانیکه با دهها فریب و نیرنگ تلاش کردند مقاومت لبنان را مقصر اصلی دشواریهای اقتصادی این کشور قلمداد کنند به بن بست برخوردهاند و به آیندهای تاریک چشم دوختهاند.
هشتم- مردم لبنان این ایام روزهایی بس سخت و دشوار را در تاریخ زندگی خود میگذرانند. اما با درک درست اکثر مردم این کشور کوچک اما مهم؛شرایط به ضرر عناصر حامی غرب در جریان است. بدیهی است ساکت ننشینند و ترفندهای نخنما و تنشآفرینیها و آشوبسازیهای خود را ادامه دهند. یک روز ترور سید مقاومت را برجستهسازی کنند و بعد با جنگهراسی مردم را از حمله رژیم غاصب بترسانند و روز دیگر با حادثهسازی و آشوب امنیت مردم را سلب کنند.
نهم- این سناریوها برای مردم کشورهای مقاومت بسیار آشنا است. طرحهای شیطانی که از یک اتاق فکر و قرارگاه طراحی و هدایت میشود و در شکلها و جلوههای گوناگون در این کشورها اجرا میگردد. سناریوهایی که دیگر رنگ باخته است و جلوی سقوط شیوخ مفلوک حاشیه خلیج فارس و اخراج آمریکا و محو محتوم رژیم رو به زوال صهیونیستی را نخواهد گرفت.#
- شنبه, ۹ اسفند ۱۳۹۹، ۰۲:۰۵ ب.ظ