میز اول

تحلیل سیاسی

میز اول

تحلیل سیاسی

هدف مجرى طرح خاورمیانه بزرگ از
حملات هوایى به عراق و سوریه

 

5 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)

 

اشاره: اواخر هفته گذشته بود که با دستور مستقیم جو بایدن، مناطق مرزى عراق و سوریه حملات موشکى انجام شد. درباره چرایى این اقدام عجولانه‌ى بایدن نکاتى چند است که با هم مى‌خوانیم.

       کلیدواژه: حملات هوایى؛ پادگان امام على؛ حشدالشعبى؛ بایدن؛ جنگهراسى

برای ادامه روی دکمه ادامه مطلب کلیک کنید...

حمله آمریکا به پادگان امام على علیه السلام

شاید این دومین بار باشد که با دستور مستقیم و علنى رییس جمهور آمریکا، حمله به مناطقى در عراق و سوریه انجام مى‌شود. انجام این‌گونه حملات، بى‌سابقه نیست. اما حمله جنگنده‌هاى اف 15 و موشک، به پادگان امام على علیه السلام در منطقه البوکمال، که با هماهنگى دولت عراق، مقر مستشاران ایرانى و نیروهاى دیگر است. البته از7 هدف مورد حمله، شش هدف خالى از نیرو بود و فقط در یک مقر تعدادى از اعضاى حشدالشعبى به‌سر مى‌بردند که یک نفر از ایشان به شهادت رسید. نکته مهم این است که جو بایدن از دستور مستقیم حمله به مقر منسوب به ایرانى‌ها چه اهدافى را دنبال مى‌کند؟

1.   آمریکا با این حمله در صدد ارسال پیام حمایت براى متحدان خود در منطقه است.

2.   جو بایدن روى دیگر سکه استکبار است، وى با این حملات در واقع مى‌خواهد به ایران هشدار بدهد که اگر برجام به نتیجه نرسد، گزینه نظامى جدى است.

3.   این حملات نوعى اعلام حمایت و پشیتبانى از صهیونیست‌ها نیز به شمار مى‌آید. حمله به مرزهاى سوریه از این جهت است.

4.   انتخاب این محل براى بمباران به‌گونه‌اى ابراز حمایت از گروه‌هاى تکفیرى نیز هست تا در شرایط سخت و دشوار آنان، پیام دلگرم‌کننده‌اى براى ایشان باشد.

5.   مرز عراق و سوریه از دسترس کامل نیروهاى حشد دورتر است فلذا این حملات، آسیب‌پذیرى کمترى براى نیروهاى آمریکایى دارد.

6.   آمریکا در تلاش است با چند اقدام کوچک نظامى، همراه با ارعاب رسانه‌اى، دستاوردهاى کلانى را در مقابله با محور مقاومت کسب کند و آنان را از فکر اخراج آمریکا از عراق بیرون بیاورد.

7.   بایدن در صدد است با این حملات وانمود کند بر اوضاع داخلى آمریکا مسلط شده و حالا نوبت تقویت نقش آمریکا در خارج و خصوصا در غرب آسیا است.

8.   آمریکا مى‌خواهد اتوبان (کریدور مقاومت) را که چهار پایتخت کشورهاى مقاومت (ایران، عراق، سوریه و لبنان) را به هم متصل مى‌کند ناامن سازد.

9.   آمریکا با این حملات مى‌خواهد نشان دهد ایران را مقصر حمله به پایگاه آمریکایى‌ها در اربیل مى‌داند و این تحرکات پاسخ آن حملات است.

10. بایدن بر اساس سیاست قدیمى خود بر تجزیه عراق، نشان داده علاقه زیادى به ماندن در عراق دارد و این اقدام پاسخى است به مصوبه مجلس عراق براى خروج آمریکا از عراق است.

 

بایدن، طرفى نخواهد بست!

با این همه، هم بایدن و هم آمریکا و حامیان منطقه‌اى‌اش مى‌دانند این‌گونه حملات نقطه‌اى و کور چندان تأثیر راهبردى در معادلات منطقه غرب آسیا و محور مقاومت، خصوصا ایران ندارد زیرا:

اولا-منطقه پس از شهادت سرداران مقاومت دستخوش تغییرات جدى شده است. اکنون موضوع انتقام سخت، در سطح اخراج آمریکا از منطقه -نه فقط عراق- مطالبه مى‌شود.

ثانیا-تاریخ مصرف سیاست چماق و هویج براى پرونده هسته‌ای تمام شده است. کمپین فشار حداکثرى ته‌نشین شده و آثار آن کم‌رنگ شده است و حناى جنگ‌هراسى رنگ باخته است. ایران در مواجهه با پرونده هسته‌ای با ریل‌گذارى طرح راهبردى لغو تحریم‌ها، به میدان آمده است.

ثالثا-بر خلاف تصور آمریکا حشدالشعبى قدرتمندترین نیروى نظامى مردمى در عراق است. حمله به مواضع حشد نتیجه‌ای جز تسریع در پایان صبر راهبردى مقاومت عراق و شعله‌ورشدن خشم جوانان انقلابى عراق ندارد.#

 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • دوشنبه, ۱۸ اسفند ۱۳۹۹، ۱۰:۵۷ ق.ظ
  • میز اول