میز اول

تحلیل سیاسی

میز اول

تحلیل سیاسی

شکار کِشتى صهیونیستها

 

5 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)

اشاره: بامداد جمعه اول اسفند ماه بود که کشتى «هلیوس رى» هدف قرار گرفت و آسیبهاى زیادى دید. درباره چرایى این اقدام، نکاتى هست که این مقاله به اختصار به آن مىپردازد.

       کلیدواژه: کِشتى صهیونیستها؛ جبهه مقاومت؛ انفجار؛ کشتى هلیوس

برای ادامه روی دکمه ادامه مطلب کلیک کنید...

چیستى ماجراى هدف قرار گرفتن هلیوس

کشتى تجارى «ام وى هلیوس رى» (MV Helios Ray) بامداد روز جمعه مورد هدف یک عامل ناشناخته قرار گرفت. این کشتى که ظاهرا امکان حمل چندصد خودرو را دارد، در پوشش یک شرکت انگلیسى حرکت به مقصد سنگاپور در حرکت بود. چند ساعت پس از این انفجار شدید که حفره‌هایى عمیق در این کشتى مجهز نظامى بر جاى گذاشت، مرکز عملیات تجارت دریایى انگلیس مدعى شد یک کشتى این کشور در خلیج عمان مورد حمله قرار گرفته است. اما ساعاتى بعد فاش شد کشتى در اصل، متعلق به رژیم صهیونیستى است.

رادیو «کان» اسرائیل گفته است: «آسیب کشتى، از دو حفره با قطر یک متر و نیم تشکیل شده، اما، هنوز روشن نیست که در اثر انفجار موشک ایجاد شده و یا مین که به بدنه کشتى وصل بوده است. ما هنوز نمىدانیم که این رویداد، در اثر تنشها میان ایران و آمریکا صورتگرفته، یا به این دلیل که کشتى اسرائیلى بوده استتلویزیون رژیم صهیونیستى هم اعلام کرد کشتى هدف قرار گرفته متعلق به یکى از دوستان نزدیک «یوسى کوهن» رییس سرویس جاسوسى موساد است. این کشتى، مدتى در بندر الدمام عربستان سعودى پهلو گرفته بود و بامداد جمعه مىخواسته در تاریکى شب، منطقه را ترک کند.

بنابر گزارشات رسیده، کشتى مزبور فعلا در سواحل امارات، براى تعمیر و رفع نقص پهلو گرفته است. برخى منابع معتقدند بر اثر شدت خسارات وارده امکان راهاندازى کشتى مزبور در کوتاه مدت ممکن نیست. گروهى نیز معتقدند محموله این کشتى تجهیزات جاسوسى و امنیتى بوده است.

 

چرایى هدف قرار گرفتن کشتى صهیونیستى

در باره علت این حادثه دو نظر وجود دارد؛

یک- گروهى بر این باورند که این حادثه بدست گروه‌هاى مقاومت و در مقابله و انتقام از تجاوزها و گستاخى‌هاى مکرر رژیم غاصب در ماه‌هاى اخیر انجام گرفته است. این اقدام از یک سو هشدارى جدى به صهیونیست‌ها است که از این پس باید بدانند دوران صبر و شکیبایى جبهه مقاومت به سرآمده و تحرکات تجاوزکارانه‌اش‌ بى‌پاسخ نخواهد ماند. از سوى دیگر دولت‌هاى وابسته و مزدور حاشیه خلیج فارس نیز باید دریابند که ننگ عادى‌سازى روابط با رژیم جعلى، براى آنان به جاى امنیت، ناامنى به بار خواهد آورد و هرگونه همکارى با این رژیم منحوس با پاسخ سخت جبهه مقاومت مواجه خواهد شد. دشمنان باید بدانند دست هسته‌ها و گروه‌هاى مقاومت براى ضربه زدن به دشمن در هرجا باز است.

دو- گروه دیگر اما بر این باورند که این اقدام نوعى خودزنى سیاسى از سوى رژیم صهیونیستى است. در واقع این اقدام با الگوگیرى از سناریوهاى آمریکایى مانند هدف قرار دادن برج‌هاى دوقلو در نیویورک، کار خود صهیونیست‌ها است. آن‌ها مى‌خواهند با این تیر چند نشان را هدف قرار دهند؛ از یک سو ایران را در مجامع بین‌المللى به اقدامات خرابکارانه در آب‌هاى بین‌المللى متهم کنند و از سوى دیگر محملى براى تداوم و تشدید تحرکات خود بیابند. به تعبیر دیگر این حرکت یک اقدام مشکوک از سوى صهیونیست‌ها براى آغاز یک سرى از تحرکات ضد مقاومت در منطقه و در مخمصه قرار دادن ایران و جبهه مقاومت است. به همین جهت است که از همان لحظات اولیه مسؤولان دولت نتانیاهو که در پى بهانه‌اى براى التهاب‌آفرینى هستند، ایران را متهم اول این حادثه معرفى کنند. این گروه معتقدند که ایران و هم‌پیمانانش باید مراقب باشند تا در این دام نیفتند.

تحلیل مزبور اگرچه قابل تامل است اما یک نکته را نباید از نظر دور داشت و آن این‌که، رژیم صهیونیستى، برخلاف آمریکا که به خودزنى‌هاى سیاسى و نظامى مى‌پردازد، خط قرمزى به نام امنیت خود دارد که در هیچ شرایطى با آن بازى نمى‌کند. هدف قرار دادن منافع خودى در قاموس رفتارى این رژیم نیست و مستبعد به نظر مى‌رسد. در جمع‌بندى باید گفت: هر دو صورت ماجرا حکایت از قرار گرفتن رژیم جعلى در مخمصه‌اى عجیب است. اگر کشتى هلیوس هدف تیر غیب جبهه مقاومت قرار گرفته باشد که یک رسوایى بزرگ براى صهیونیست‌ها است. اگر خودزنى هم باشد، حکایت از درماندگى آن‌ها دارد. یعنى غاصبان قدس در شرایطى هستند که براى برون رفت از آن حاضرند خط قرمزهاى امنیتى خود را پس از 70 سال زیر پابگذارند.#

 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • دوشنبه, ۱۸ اسفند ۱۳۹۹، ۱۰:۵۷ ق.ظ
  • میز اول