سال 1399 ؛ سال شکست فشار حداکثرى آمریکا
سال 1399 ؛
سال شکست فشار حداکثرى آمریکا
اشاره: در واپسین روزهاى سال 1399 نگاهى گذرا و تحلیلى به حوادث و وقایع داخلى و خارجى بایسته و لازم است. نگاه درسآموز و عبرتانگیز که بتواند ره توشه ى سال آینده و راه آینده باشد. با این نگرش، نگاهى به حوادث برجسته سال 1399 داشتهایم.
سال 1399 - آخرین سال قرن شمسى است - هرچند طبق محاسبات انجام شده، سال 1400، سال پایانى قرن چهاردهم است و قرن 15 شمسى از سال 1401 آغاز خواهد شد. لکن در عرف عموم و مردم سال 99 سال پایانى قرن محسوب مىشود و در حقیقت این روزها روزهاى پایانى یک قرن پرفراز و نشیب است. در باره سال 99 و مختصات آن چند نکته گفتنى است:
ↆ برای ادامه متن کلیک کنید.
1. سال ۹۹ در هاله اى از دلشوره و غم و التهاب بر آمده از بیمارى فراگیر و جهانگیر کرونا آغاز شد در حالى که تمام ابعاد زندگى انسان را در جهان، به حسب شرایط و اقتضائات زندگی بشری، فراگرفته بود. کرونا مهمان ناخوانده و البته منحوسی بود و هست که سبک زندگى انسان امروز را هدف گرفته و تغییرات و تحولات را رقم زده و خواهد زد.سال ۹۹ را می توان سال کرونایی نامید.نامی که درسالهای آینده بدان مشهور خواهد شد.
2. در داخل کشور ؛ کرونا، تاثیرش را در چند حوزه بیشتر نشان داد: اول - در عرصه اقتصاد و معیشت. دوم - در حوزه روابط اجتماعى و خانوادگى سوم - در میدان انجام مناسک و عبادات جمعى. آنچه در این بین بیشتر به چشم آمد و مورد بحث و نقد قرار گرفت موضوع توقف و تعطیلى مراسم و مناسک عبادى - سیاسى و اجتماعى بود. تعطیلى مساجد و مشاهد مشرفه، و نمازهاى جمعه و جماعت، محدودیت مراسم عزادارى محرم و صفر و فاطمیه، عدم امکان حضور در راهپیمایى اربعین، برگزار نشدن راهپیمایى روز قدس و برگزارى راهپیمایى موتورى در روز ۲۲ بهمن، همه و همه تجربههاى جدید و البته تلخ و جانسوزى بودند که همچنان با فراز و نشیب ادامه دارد.
3. در کنار تلخى و رنج آورى کرونا، اتفاقاتى به وقوع پیوست که جلوههاى درخشان و خیرهکنندهای از اوج عزت و عظمت ملت ایران جلوى چشم جهانیان گشوده شد. تدبیر حکیمانه رهبر انقلاب اسلامى در راه افتادن امواج مبارک رزمایش مواسات به جامعه شوکزده از کرونا روح و جان تازهاى بخشید و افقهاى جدید از عرصه هاى همدلى و مواسات را گشود.
این در حالى بود که در کشورهاى دیگر خصوصاً اردوگاه غرب و آمریکا شاهد صحنه هاى عجیب و شگفت از ضعف مفرط مدیریتى و جلوه هاى ناراحت کننده از حضور هراسان و حرص زده مردم براى دریافت کالاهاى مصرفى بود.
4. در کنار صحنه هاى زیبا و انسانى سلسله رزمایشهاى مواسات، فداکارى بىنظیر و کممانند کادر بهداشت و درمان و خدمات پزشکى در مراکز درمانى کشور- که هنوز ادامه دارد- ابعاد مخفى و ناپیداى تلاش و جهاد پرستاران و پزشکان را نمود بخشید و حضور گروههاى جهادى از طلاب و دانشجویان و دیگر اقشار بدان عظمت دوچندان بخشید.
5. علاوه بر این؛ تلاش و مجاهدت کادر علمى و سربازان گمنام عرصه علم و دانش در مقابله ریشهاى با بیمارى کرونا در کشف و تهیه واکسن ایرانى قابل تحسین و افتخارآمیز است. ضمن اینکه برخى تلاشهاى علمى و منضبط در حوزه طب اصیل سنتى نیز قابل تقدیر است.
6. در سال ۹۹ اقتصاد ایران انقلابى، در محاصره مثلث شوم« کرونا» و «کم تدبیرى »و« تحریم»بود. مردم صبور و شکیباى ایران اسلامى همزمان با این سه ضلع منحوس مقابله کردند و نجیبانه صبر کردند. علاوه بر خسارات وارد آمده از تعطیلى کسب و کار و محدودسازى آنها، شاهد سوءمدیریت و مدیریت منفعلانه مسؤولان اجرایى خصوصاً در دستگاههاى اقتصادى بودیم، برنامهریزىهاى مبهم در بازار بورس و سرمایه، اجرای سیاستهاى غلط در بازار ارز و طلا، نظارت ناقص و ناهماهنگ در تنظیم بازار کالاهاى اساسى، عدم نظارت در صادرات و واردات هدفمند، عدم مقابله با پدیده شوم و مزمن دلالىگرى در بازار، و گرهزدن اقتصاد کشوربه برجام و دل بستن به وعده هاى پوچ آمریکا و اروپا، از عوامل آشفتگی و درهم ریختگى معیشت مردم و اقتصاد کشور در سال ۹۹ بود.
7. اما در بخش تحریم نیز سال ۹۹- در ادامه سال ۹۸ - سال اوجگیرى تحریم ظالمانه دشمن و فشار حداکثرى آمریکا بود. که در بخشى از عرصههاى اقتصاد و معیشت خود را نشان داد. دشمن، با اعمال ۲۳ بار ابزار تحریم، قرار بود فشار حداکثرى اقتصادى را به آشوبهاى اجتماعى و ناامنیهاى مستمر و ممتد، منجرسازد. لکن کیاست و تدبیر حکیمانه رهبر انقلاب اسلامى و مقاومت ملی ایرانیان موجب شد سال ۱۳۹۹ تبدیل به« سال شکست فشار حداکثرى آمریکا »گردد.
8. سال رو به پایان قرن، را باید سال افتخارآمیزى براى صنعت دفاعى کشور و براى اوجگیرى توانمندیهاى نیروهاى مسلح دانست. رونمایى از ابزار و تجهیزات دفاعى، موشکى، هوافضا، شهرهاى موشکى، زیردریای ها و ناوها و پهپادهاى گوناگون و پیشرفته، انجام رزمایش هاى ده گانه، ظرف دو ماه توسط سپاه و ارتش از جمله این افتخارات است.
9. سال ۹۹، سال جهش تولید نام گرفت.جهش تولید برآیند استفاده حداکثری از تمام ظرفیتهای داخلی است.اگر چه در برخی حوزه ها مانند صنعت دفاعی و برخی صنایع دیگر شاهد رونق و جهش تولید بودیم اما در بسیاری از رشتههای صنعت انتظارات لازم برآورده نشد.اگر چه برخی از این عقبماندگیها بخاطر شرایط کرونایی بوده است لکن در بسیاری از عرصهها وجود موانع نرمافزاری و مغزافزاری سر راه جهش تولید را گرفت.البته در برخی بخشها شاهد جهش تولید بودیم مانند صنایع بهداشتی و غذایی و تولید ماسک و مواد شوینده که مرهون شرایط کرونایی است.همچنین در قسمت لوازم خانگی و برخی کالاهای دیگر رونق خوبی داشتیم که بخاطر بالا رفتن نجومی قیمت لوازم خانگی خارجی است.تحلیل این بخش، مقاله جداگانهای را میطلبد که در این شماره به آن پرداختهایم.
10. درسال ۹۹، شاهد تشکیل مجلس یازدهم بودیم که مختصات و ویژگیهای خاص خود را دارد.مجلسی که اکثریت آن را جوانان انقلابی تشکیل میدهند.از جمله هوشمندانهترین اقدامات این مجلس، تصویب قانون راهبردی لغو تحریمها بود که در کاهش فشار حداکثری و فریبکاریهای دولت بایدن بسیار موثر افتاده است. همچنین طرحهای راهبردی تحول قوه قضاییه و اقدامات راهگشای این قوه در برخورد بافساد و اصلاحات از درون قوه و نیز تلاش ستودنی برای رونق تولید با استیفای حقوق کارگران و دیگر اقدامات امیدبخش ازجمله وقایع مهم و امید آفرین درسال ۹۹ بوده است.
11. با اوجگیرى کرونا، موضوع آموزش فراگیر مجازى، دولت الکترونیک و تکمیل شبکه ملى اطلاعات، به شکل جدىتر مطرح گردید و به تهیه و فراهمسازى زیرساختهاى اولیه منجر شد. سال ۹۹، فاصله ها را با شکل گیرى شبکه ملى اطلاعات کمتر کرد اگرچه هنوز عدم باور جدى مسؤولان مرتبط در این راه، مانع بزرگى محسوب مىشود. ضمن اینکه در این عرصه نگاه آسیبشناسانه به فرصتها و تهدیدهاى فضای مجازی، بیش از گذشته مطرح گردید که باید تداوم یابد.
12. در عرصه منطقهاى و بینالمللى، جهان، شاهد همآوردى و جنگ ترکیبىِ اصلى و نیابتىِ چندضلعى بین ایران و آمریکا بود، سال ۹۹ سال ناکامى آمریکا و ارتجاع عرب در فلسطین، لبنان، عراق، سوریه، افغانستان، سال شکست نقشه هاى دشمن در جنگ قره باغ، سال زمینگیر شدن ائتلاف اردوگاه غرب در یمن، سال شکست آمریکا در بولیوى و سال شکست مفتضحانه ترامپیسم در آمریکا و سرعتگیرى افول و زوال آمریکا. سال شکست و ناکامى و تنها ماندن آمریکا در کشاندن پرونده ایران به سازمان ملل و آژانس هستهاى بود. از این رو سال ۹۹را مىتوان« سال شکست حداکثرى آمریکا »نیز نامید.
13. ازجمله، تلخ ترین حوادث سال ۹۹، عملیات کور و ناجوانمردانه عوامل صهیونیسم جهانى در ترور ناجوانمردانه دانشمند برجسته هستهاى و دفاعى کشور، شهید دکتر محسن فخرىزاده بود که ردّپاى رژیم صهیونیستى و ارتجاع منطقه و عوامل مزدورش در آن، هویدا بود . حادثهاى که داراى ابعاد ناشناخته و جدید است و موضوع انتقام سخت را جدىتر مىکند.
14. سال ۹۹ سالى سرشار از یاد شهید حاج قاسم سلیمانى بود خصوصاً سالگرد او که در اوجگیرى موج سوم کرونا برگزار شد لکن شعله داغ و نام مبارکش در جانها و دلها روشن ماند و انشاءالله ماندگار خواهد شد و دامن استکبار را با اخراج آمریکا از منطقه خواهد گرفت.
جمع بندى:
سال ۹۹ سال تبدیل فشار حداکثرى آمریکا به شکست حداکثرى استکبار شد. سال ۹۹ مدرسه آموزه هاى عبرتانگیز و درسآموز است براى سال ۱۴۰۰. وسال۱۴۰۰ سالى است که باید -و انشاء الله -دولت جوان حزب اللهى با نشاط و کارآمد براى خدمت خالصانه به ملت بزرگ و بىنظیر ایران به میدان بیاید و« مرگ بر آمریکا» را در عرصه خدمت به این ملت بى نظیر متجلى سازد.#
- شنبه, ۷ فروردين ۱۴۰۰، ۰۳:۰۴ ب.ظ