دولت جوان حزباللهى؛ جریانهاى معاند؛ شبههافکنىها؛ سکولارها؛ جوانگرایى؛ سیاهنمایى
مرورى بر شبهات
«دولت جوان حزباللهى»
20 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)
اشاره: از وقتى که ولی فقیه جامعه، بنابر مسؤولیت شرعى و قانونى خویش مبنى بر لزوم راهبرى جامعه، راه علاج مشکلات کشور را «دولت جوان حزباللهى» معرفى کردهاند، جریانهاى معاند خارجى و بعضا داخلى، با احساس خطر از تبدیل نسخه «دولت جوان حزباللهى» به گفتمان و مطالبه عمومى جامعه و بهدنبال آن تحقق این دولت، به شبههافکنىها، القائات منفى و ارائه قرائتهاى نادرست از دولت جوان حزباللهى پرداختند.
به بیان رهبر معظم انقلاب، کانون تولید این شبهات، جریان دشمنان دولت اسلامى است: «دولت اسلامى دشمنانى هم دارد. دولت اسلامى دو دسته دشمن دارد؛ یک دسته دشمنان شناختهشده هستند. همه سلطهگران و دیکتاتورهاى دنیا به دلایل واضح دشمن دولت اسلامىاند؛ چون دولت اسلامى با اصل سلطه و دیکتاتورى مخالف است. کسانى هستند که به دین یا به ورود دین در عرصه زندگى معتقد نیستند- بهاصطلاح سکولارها- اینها هم با دولت اسلامى مخالفند... دستهى دوم دشمنان درونىاند؛ یعنى آفتها، بیمارىها و میکروبها. مرگ ما بیش از آنچه ناشى از این باشد که دیگرى بیاید ما را بکُشد، ناشى از این است که در درون خودمان اختلافى بهوجود مىآید.» (06/08/1384)
کلیدواژه: دولت جوان حزباللهى؛ جریانهاى معاند؛ شبههافکنىها؛ سکولارها؛ جوانگرایى؛ سیاهنمایى
ↆ برای ادامه متن کلیک کنید.
شبهه «مهندسى انتخابات، با نظریه دولت جوان حزباللهى»
یکى از القائات دشمنان خارجى و داخلى این است که نظریه دولت جوان حزباللهى، مهندسى انتخابات توسط آیتالله خامنهاى، سپاه پاسداران و دولت موازى است. این مهندسى نیز با این اهداف شکلگرفته است:
- یکپارچهسازى قدرت و رد صلاحیتهاى گسترده براى حذف رقبا و منتقدان
- زمینهسازى براى جانشینى مطلوب رهبرى، حجتالاسلام والمسلمین سید مجتبى خامنهاى
- جلوگیرى از فروپاشى نظام
برخى از از این القائات از زبان و قلم خودفروختگان فعال در رسانههایى مثلبىبى سى فارسى، صداى آمریکا، رادیو فردا، ایران اینترنشنال، منوتو و... عبارت است از:
«دو سه دهه قبل [آیتالله] خامنهاى در حد انتخاب برخى از وزراى کلیدى در ترکیب دولت دخالت مىکرد. بعد تعداد وزرایى که او انتخاب مىکرد بیشتر شد و سهم رئیسجمهور کمتر. حالا با گفتن «دولت جوان حزباللهى»خواهد هم ترکیب نامزدها، هم رئیس جمهور و هم کل دولت را قبل از انتخابات تعیین کند.» (رضا مرادویسى)
«او [آیتالله خامنهاى] در حال اعلام یک برنامه سیاسى براى دولتسازى و جهتدهى به رقابتهاى انتخابات ریاستجمهورى سال 1400 است.» (رضا حقیقتنژاد)
«ورود زود هنگام و جهتدار رهبر به انتخابات ریاستجمهورى، بیانگر آن است که حاکمیت پیامبىرغبتى مردم در انتخابات استصوابى و غیررقابتى مجلس یازدهم را نگرفته و جز به پیروزى نامزد مطلوب و به قیمت مشارکت حداقلى مردم و حذف سایر کاندیداها به امر دیگرى فکر نمىکند.» (سید مصطفى تاجزاده)
«تندروها در دولت موازى در داخل کشور بدون توقف بهدنبال تشکیل «دولت جوان انقلابى» هستند. در صورت تحقق چنین دولتى در ایران محتمل است وارد شرایطى بشویم که شهروندان افسوس شرایط فعلى را بخورند.... متاسفانه در شرایط کنونى، یک مهندسى در جهت تشکیل دولت و مجلس جوان و خودى در جریان است. اقدامى که در طول دو دهه گذشته، همواره وجود داشته و اخیرا نیز تشدید شده است.» (حمیدرضا جلایى پور)
«پروژه یکپارچهسازى قدرت سال آینده با انتخابات ریاست جمهورى و روى کار آمدن دولت جوان انقلابى تکمیل خواهد شد.» (محسن آرمین-کانال امتداد)
«وقتى رقابت منحصر به اصولگرایان شد، وقتى همه مخالفان و منتقدان و رُقبا از قبل حذف شدند، انتخاب یک جوان انقلابى جهادى بسیار ساده خواهد شد... [آیتالله ]خامنهاى خواستار چنین رئیس جمهورى است که تیمِ سه سران سه قوه را کاملاً سازگار و یکدست سازد.» (اکبر گنجى)
«دولت پنهان به نیابت از طرف [آیتالله ]على خامنهاى و به رهبرى [حجتالاسلام و المسلمین] مجتبى خامنهاى سعى مىکند حکومتى یکدست تشکیل داده و با بهرهگیرى از خشونت عریان، فروپاشى محتوم را عقب بیندازد.» (کاوه کامرانیان-خبرنامه گویا)
«[آیتالله] خامنهاى در فکر روى کار آوردن «دولت با تفنگ» است... [آیتالله] خامنهاى با ابراز تمایل به تشکیل دولتى «جوان و انقلابى» نوع حکومت آینده را نیز تعیین کرد. او خواستار یکدست کردن حکومت جمهورى اسلامى است تا به اعتقادش از میزان تناقضات میان افراد جامعه و رژیم که با چالشهاى دشوارى روبهروست، کاسته شود و در نهایت رژیم مجبور به سرکوب خشونتآمیز هرگونه خیزش احتمالى مردم که به گفته برخى مقامات رژیم وحدت کشور را تهدید مىکند، نشود.» (حسن فحص- کیهان لندن)
«تعویض امام جمعهها تحت عنوان جوانگرایى با کسانىکه یا شاگرد [آیتالله] خامنهاى و یا شاگرد [حجتالاسلام والمسلمین ]مجتبى [خامنهاى] بودهاند؛ جابجایىهاى گسترده در سپاه، ارتش، نیروهاى انتظامى و نهادهاى امنیتى و سرانجام تشکیل مجلسى فرمایشى و انتصاب قالیباف به ریاست آن و به زودى انتخاب رئیس جمهورى دست آموز، بسترسازى براى به زعم خودشان عبور از بحران و فرود آرام [حجتالاسلام والمسلمین ]مجتبى [خامنهاى] بر اریکه قدرت است.» (کاوه کامرانیان-خبرنامه گویا)
«روح سخنرانى آیتالله خامنهاى در جمع فرماندهان سپاه، سپردن امور راهبردى جمهورى اسلامى در سیاست خارجى و داخلى به سپاه است... معناى همه اینها سپردن اداره کشور به سپاه است؛ هم در سیاست داخلى و هم خارجى.» (رضا مرادویسى)
«مقصود این است که باز دولتى از آن نوع روى کار بیاید که بیشتر با سپاه پاسداران و نیروهایى که قدرت را در دست دارند، سر سازگارى داشته باشد و با آنها بر سر منافع مشترک، همپیمان باشد، نه یک دولت مردمى و ملى.» (آیدا قجر- ایران وایر)
شبهه «نادرستى و انحرافى بودن سیاست جوانگرایى»
«جوانگرایى در مدیریت شعارى نادرست است. منظورم این نیست که جوانان نباید مدیر شوند، بلکه معتقدم نحوه ورود به مسأله باید تغییر کند. شعار جوانگرایى به تنهایى یک ایده انحرافى است.» (عباس عبدى)
شبهه «عدم صداقت نظام در طرح سیاست جوانگرایى»
«جوانها البته جوانهایى که حرفهاى ساختارشکنانه و خلاف قواعد نزنند... استفاده شود.» (مهدى صدرالساداتى )
«تیپ جوانان انقلابى است که به حاکمیت در خوانش قدرت مطلقه وفادارند... تیپ جوان انقلابى مورد علاقه رهبرى تکلیفش را مشخص کرده. عقل انتقادىاش را تعطیل و پذیرفته کارگزارِ نظامِ قدرت است و در ازائش امکانات و مقام مى خواهد.... جوانگرایى آقاى خامنهاى از همین جنس است. او مطیع و حرف گوش کن مىخواهد که پیشبرنده خوانش محافظه کارانهاش از انقلاب باشد.» (مجتبى نجفى -کلمه)
«تا وقتى امثال لاریجانى مورد اعتماد رهبرى باشند و سیاستهاى کلى و تصمیمات مهم در مشورت با آنها گرفته شود جوانان انقلابى و عدالتخواه جز رانده شدن و انزوا و شکست بهرهاى از سیاست نخواهند داشت، پس خودمان را فریب ندهیم.» (دانشطلب-توئیتر)
شبهه «همسانى دولت جوان و حزباللهى با دولت احمدى نژاد»
«حضرت رسول فرمود: مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمىشود. یک بار فریب خوردیم و جوان مدعى انقلابى و افراطى آوردیم و کشور را زیر بار فشار تحریمها برد که هنوز همه ما چوبش را مىخوریم. باز هم عرض مىکنم، ما آدم با تجربه و معتدل مىخواهیم.» (رسول جعفریان)
«[آیتالله] خامنهاى در سالهاى اخیر بارها توصیه کرده زمینه روى کار آمدن دولت «جوان و حزباللهى» باید فراهم شود... همین توصیه نه تنها زمینهى روى کار آوردن محمود احمدى نژاد شد بلکه همه این زمامداران که سالهاست بر سر کار هستند، زمانى «جوان و حزباللهى» بودهاند! با این همه، نتیجه، چیزى جز انباشتن مشکلات بر روى هم نبوده است.» (حامد محمدى -کیهان لندن)
«این کلیدواژه یادآور دولت احمدى نژاد است؛ یعنى : «دولتى ناکارآمد وبىتجربه» که اسم انقلابى بر خود گذاشته بود.» (آیدا قجر- ایران وایر)
«عملکرد دولت منصوب رهبرى با نفت 140 دلارى را دیدیم، عملکرد دولت جوان انقلابى را خواهیم دید. (علیرضا صلواتى)
تجربه شکست خورده ریاست جمهورى محمود احمدى نژاد باعث تغییر نظر [آیتالله] خامنهاى نشده و او بهدنبال آزمودن دوباره فردى از حلقه وفاداران بهعنوان گزینه مطلوب حداکثرى در قوه مجریه است تا در چارچوب پارادایم بنیادگرایى اسلامى و سیاست خارجى ستیزه جو دولت را اداره کند.» (على افشارى)
شبهه «ناکارآمدى و عدم توانمندى و مهارت لازم براى اداره کشور توسط جوانان انقلابى»
«به نظر مىرسد انقلابیونى که رهبر جمهورى اسلامى به آنها دل بسته مهارتهاى حداقلى را هم براى اداره این کشور بحرانزده ندارند و حتى نمىتوانند ارتباط بدون دردسرى با جهان خارج برقرار کنند.» (یلدا امیرى - زیتون)
«[آیتالله] خامنهاى نمىگوید دولت جوان متخصص، بلکه مىگوید جوان انقلابى، یعنى جوان خام وبىتجربه که فقط زبان چرب و متملقى دارد.» (آیدا قجر- ایران وایر)
شبهه «زمینهسازى براى کنار زدن نسل اول و دوم انقلاب از قدرت، و خط بطلان کشیدن بر همه تجربیات پیشین»
«با شعار جوانگرایى نسل اول و دوم انقلاب را عملا کنار مىگذارند.» (بهزاد نبوى در گفتگو با سایت الف- 30/06/1398)
«اکنون نظم دیگرى که در حال توسعه و تبلیغ است را شاهدیم مبتنى بر فردگرایى افراطى و حتى به شکل مذمومِ آن که در غرب هم مورد نکوهش است؛ خودخواهانه و غیرمسؤولانه. گاهى به همین نظمِ نو رنگ و لعاب خوشنقشى هم با عنوان «جوانگرایى» داده مىشود که تمام انباشتِ تجربى پیشین ایران را زیر سؤال مىبرد این دو هیچ تناسب و سنخیتى با یکدیگر ندارند و با یکدیگر در تزاحم هستند.» (عباس آخوندى)
شبهه «مصداقسازى و اعتبارزدایى از آنها و زیر سؤال بردن صلاحیتهاى آنان»
«بذرپاش؛ دقیقا نمونه یک «جوان مومنِ انقلابى» مورد نظر [آیتالله] خامنهاى است، مهرهاى یاوهگو، شیاد، موذى، رانتباز و البته مدعى نعرهکشِ عدالتخواهى.» (محمدرضا شکوهى فرد)
«در اشارات [آیتالله] خامنهاى براى ساختن دولت جوان حزباللهى نام فتاح، بذرپاش و رئیسى مطرح شده ولى پیگیر اصلى ماجرا، سعید جلیلى است که دولت سایه هم تشکیل داد. جلیلى نزدیکترین گفتمان را به [آیتالله ]خامنهاى دارد ولى جذبه و عرضه کافى ندارد.» (رضا حقیقتنژاد)
«جمهورى اسلامى اصرار زیاد دارد که خودش، خودش را سرنگون کند... وقتى کار بزرگ را به آدمهاى کوچک مىدهد. مجلس انقلابى و بذرپاش جوان نخبه نمونهاش.» (بهمن عمویى)
«نتیجه مدیریت امثال بذرپاش که جز ویرانى و فساد و فاجعه نبود را دیدهایم.» (احسان منصورى)
شبهه «نظریه دولت جوان حزباللهى، همان راه طى شده وبىسرانجام شاه در ایران، هیتلر در آلمان و مائو در چین»
«مهمترین میراث داخلى آقاى خامنهاى «کوتوله پرورى» و «نهاد زُدایى» در ساختار کشور است. به طرز عجیبى شبیه 15 سال آخر محمدرضا شاه. در هر دوره انتخابات با ردصلاحیت بیشتر، تعداد کوتولههاى فاسد و رانتخوار و کارچاقکن مجلس و دولت فزونى مىیابد. نتیجه چیزى جز تشدید فساد و ناکارآمدى نیست. شاه هم استخوانداران سیاست مانند قوام، مصدق، امینى و زاهدى را حذف کرد و از طریق نهادهایى مانند «کانون مترقى» (با ایدهاى شبیه دولت جوان انقلابى) مشتى بلهقربانگو را به قدرت رساند. از بعد 42، مجلس را با هنرپیشه و کشتى گیر و وزنهبردار و این تیپ کوتولههاى سیاسى پُر مىکردند. هویدا شاخصترین عضو آن جمع بود. مشابه قالیباف و بذرپاش و فروغى و یکتا. کانون مترقى متصل به ساواک، مرتبط با سیا، بهرهمند از رانت ملوکانه و در حذف رُقبا رشد کرد. جوانان انقلابى هم نزدیک به اطلاعات سپاه، با گوش چشمى به روسیه، بهرهمند از رانت ولایى و در سایه شوراى نگهبان رشدکنند. عاقبت دولت جوان انقلابى بهتر از پایهگذاران این مدل حمکرانى در ایران نخواهد بود. با این تفاوت که دهه 50 دهه فوران درآمد نفتى و سرمایه خارجى و حمایت مطلق غرب بود. امروز اما درآمد خارجى نزدیک به صفر و روابط خارجى در وضعیت جنگى است. آقاى خامنهاى ایران را با خودش به دره سقوط مىبرد.» (احسان منصورى)
«بیانیه گام دوم انقلاب که توسط رهبر جمهورى اسلامى صادر شده، یادآور ارتش جوانان هیتلرى است، سازمانى شبه نظامى که برنامههاى آن براى جوانان طراحى مىشد.» (یلدا امیرى - زیتون)
«مشابه رویکرد فعلى [آیتالله] خامنهاى را در نگاه اقتدارگرایانه یوزف استالین در دهه 1930 مىتوان یافت؛ وقتى او در اوج قدرت خود بود، به «پاکسازى بزرگ» دست زد... [آیتالله] خامنهاى در همتایان نسل خود از قبیل خاتمى، که گمان مىرود در جهت «انحراف» یا «تجدید نظرطلبى» حرکت کنند، تهدید زیادى مىبیند، حتى اگر آنها واقعا روح ایدئولوژى اسلامى انقلاب 1979 را دنبال کنند.... حاکمان انقلابى اقتدارگرا، حضور نخبگان آلترناتیو را بهمعناى پتانسیلى ناخوشایند براى دموکراسى مىدانند.... [آیتالله] خامنهاى تلاش کرده با بسیج جوانان همتایانى را که تهدید سیاسى بودند به حاشیه براند... «جوانان» براى [آیتالله ]خامنهاى.... بهمعناى سرزندگى یا صاحبان اندیشه نو نیستند، بلکه طبقهاى است که اعضاى آن بهخاطر ارتقاى تصادفى خود، کاملا مدیون رهبر و سخاوت و لطف مفروض او هستند.» (مهدى خلجى - انتخابات 1400 ریاست جمهورى و تشدید کنترل رژیم، از مجموعه جستارهاى سیاستگذارى انستیتو واشنگتن براى سیاستگذارى خاور نزدیک شماره 89)
«در سال 1966 مائو تسه تونگ هنگامى که خواست ناکامىها و بحرانهاى ناشى از برنامههایش را بپوشاند و حزب کمونیست چین را تسویه کند، یک انقلاب فرهنگى به راه انداخت. جنگى بود سیاسى به همان معناى عرفى خالص بر سر ابتدایىترین نوع قدرت که همان قدرت حاصل از مناسب سیاسى باشد ولى عنوان فرهنگى گرفته بود، نتیجهاش هم تثبیت قدرت مائو بود با حدود یکونیم میلیون نفر کشته و مجریانش جوانان بودند. مائو که مىگفت پیران که دیگر ابتکار عمل و جرأت ندارند و او هم دیگر به توانایى آنها اعتماد ندارد، گاردهاى سرخ را پدید آورد که متشکل از دانش آموزان و دانشجویان طرفدارش بودند و شدند ابزار سرکوب مخالفان مائو. فاجعه تا نزدیکى مرگ مائو بهشدت ادامه داشت و کمونیست چینى را هم بهعنوان جوانان، به بدنامى کشاند. بههمیندلیل و با تکیه بر همین رخداد بود که پیش از این هم گفتیم که جوانگرایی وردِ زبان سیاستمداران، کلاهبردار بیراهحل است.» (رضا فرد - برنامه تلگرامى صداى نو گروه روزنامه نگارهاى مستقل جامعه نو 27 بهمن 1397)
خلاصه شبهات
1) القاى قرائتهاى نادرست از دولت جوان حزباللهى
- نظریه دولت جوان حزباللهى، مهندسى انتخابات توسط رهبرى است.
- نظریه دولت جوان حزباللهى، یعنى جمهورى اسلامى سپاه و روى کار آوردن «دولت با تفنگ».
- نظریه دولت جوان حزباللهى، یکپارچهسازى قدرت و رد صلاحیتهاى گسترده براى حذف رقبا و منتقدان نظام است.
- نظریه دولت جوان حزباللهى، شعارى پوپولیستى است.
- نظریه دولت جوان حزباللهى، زمینهسازى براى جانشینى مطلوب رهبرى.
- نظریه دولت جوان حزباللهى، جلوگیرى یا عقبانداختن زمان فروپاشى نظام.
- نظریه دولت جوان حزباللهى، زمینهسازى براى کنار زدن نسل اول و دوم انقلاب از قدرت و خط بطلان کشیدن بر همه تجربیات پیشین است.
- نظریه دولت جوان حزباللهى، همان راه طى شده وبىسرانجام شاه در ایران، هیتلر در آلمان، استالین در شوروى و مائو در چین است.
2) القاء عدم صداقت نظام در طرح سیاست جوانگرایى
3) القاء نادرستى، انحرافى، شعارى و پوپولیستى بودن سیاست جوانگرایى
4) القاى همسانانگارى دولت جوان حزباللهى با دولت احمدى نژاد با سیاهنمایى از آن دوره.
5) القاى ناکارآمدى،بىتجربگى، ناتوانى و عدم مهارت لازم براى اداره کشور توسط جوانان انقلابى.
6) مصداقسازى از رئیس دولت جوان حزباللهى و اعتبارزدایى از آن و زیر سؤال بردن صلاحیتهاى او براى تصدى جایگاه ریاست جمهورى.#
- يكشنبه, ۸ فروردين ۱۴۰۰، ۰۹:۴۸ ق.ظ