میز اول

تحلیل سیاسی

میز اول

تحلیل سیاسی

پیام شهیدان را بشنوید
 و انگیزه های آنان را درنظر بگیرید

 

10 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)

 

 

اشاره: مدتی قبل اعضای ستاد کنگره ۴۰۰۰شهید سرافراز استان یزد به حضور رهبر انقلاب اسلامی رسیدند. رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار نکات نغز معرفتی و قرآنی را از زیست الهی شهیدان بیان کرده و بیانات رهنمودهای راهگشایی را در بزرگداشت یاد شهیدان و اقامه یاد و سیره آنها بیان فرمودند. در این دیدار آیت‌الله ناصری نماینده ولی فقیه دراستان و امام جمعه یزد و دیگر اعضای ستاد، گزارشی از ابتکارات ستاد مزبور تقدیم کردند که مورد توجه و تحسین رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفت. اقداماتی که قابلیت الگوگیری و بهره‌برداری در سراسر کشور را دارد. این مطلب، به فرازهای برجسته این بیانات و تبیین یکی از فرازهای آن می پردازد.

       کلیدواژه: بیانات رهبری؛ شهیدان؛ کنگره شهدای یزد؛ شهدا؛ دانشآموزان؛ دفاع مقدس

ↆ برای ادامه متن کلیک کنید.

یکم- فلسفه برگزاری یادواره شهدا و بزرگداشت یاد آن‌ها درک پیام شهیدان است که آیه ۱۷۰ و ۱۷۱ سوره مبارکه آل عمران به زیبایی تمام آن را ترسیم کرده است. پیام شهیدان عدم اندوه از گذشته و نداشتن خوف و بیم از آینده است.

دوم- تحسین برنامههای زیبا و ابتکاری کنگره شهدای یزد مانند کاشت نهال، تهیه جهیزیه، درمان رایگان، تهیه بستههای معیشتی و فرهنگی، ختم قرآن و نامگذاری موالید به نیابت از شهیدان.

سوم-اهالی یزد در دوران انقلاب و در مقطع دفاع مقدس نیز ابتکارهای زیادی همچون کَندن کانالهای زیرزمینی در عملیات با استفاده از هنر حفر قنات و یا ایجاد خیاط‌خانه‌های پرشمار و مشارکت زنان در تهیه لباس برای رزمندگان از خود نشان دادند.

چهارم-قیام مردم یزد در ۱۰ فروردین ۵۷ نمونه‌ای دیگر از نقش‌آفرینی عظیم یزدی‌ها در مقاطع حساس است. البته نقش شهید صدوقی در تحولات انقلاب و رهبری حرکت مردم یزد و همچنین در دوران دفاع مقدس فراموش‌نشدنی است و پس از ایشان نیز مرحوم خاتمی با سلامت نفس همان راه را ادامه دادند.

پنجم- شهیدان در عالم بزرخ، زندگی مخصوصی دارند و پیام مهم آنها به کسانی که راهشان را ادامه دهند، بشارت به در امان بودن از ترس و اندوه است.

ششم- انگیزه شهیدان از حضور در میدان جهاد همچنان‌که در وصیت‌نامه‌های آنها موجود است، حمایت از انقلاب، امام بزرگوار، حجاب، دفع شرّ دشمن و هموار شدن راه نظام برای دستیابی به اهداف آن بود که باید مراقبت کرد این آرمانها به‌دست برخی افراد نفی و مخدوش نشود.

هفتم- وجود هزار شهید دانش آموز از ۴۰۰۰ شهید استان و جوان ترین شهید کشور از این دیار خیلی چیز مهمی است. چهره‌های پر افتخار شهیدان باید به جوانان معرفی شود تا دانش‌آموزان امروز از هنر و کار بزرگ نسل قبل از خود آگاه شوند.

هشتم- دشمن درصدد مایوس کردن و منحرف کردن جوانان از خط انقلاب است. نباید اجازه داد وسوسه دشمن در جوانان اثر بگذارد و آنان را به خدمت بگیرید.

نهم- خاطرات پدر و مادر شهدا بخصوص از این جهت مهم است که فضای داخلیِ خانواده‌ی شهیدپرور را برای ما تصویر می‌کند. این خانواده‌ای که سه جوانش شهید می‌شوند چه کار می‌کرد؟ چه جوری اداره می‌شد؟ پدر و مادر چه کار می‌کردند که این‌جور انگیزه و حرکت و هیجان در این جوان‌ها به ‌وجود می‌آید که پا می‌شوند می‌روند جبهه؟ این مهم است.

دهم- متأسّفانه امروز کسانی هستند که در زیر سایه‌ی جمهوری اسلامی و به برکت مجاهدت همین شهیدان و رزمندگان و ایثارگران و امثال اینها دارند با امنیّت و آزادی زندگی می‌کنند و ۱۸۰ درجه بر خلاف خواسته‌های آن‌ها و اهداف انقلاب کار می‌کنند و حرکت می‌کنند! اینها باید برای خودشان روشن کنند که جواب این خون‌های پاک را چه‌جور خواهند داد. شما در مقابل، تلاش‌تان را در راه حق، در راه صحیح، در راه انقلاب مضاعف کنید.

 

دانش آموزی ترین دفاع جهان و مسوولیت امروز ما

تمامی فرازهای بیانات رهبر انقلاب اسلامی نکاتی نغز و آموزنده و راهگشا را در برداشت. لکن دو فراز توجه به شهدای دانش‌آموز و نیز ثبت خاطرات پدران و مادران شهدا و تصویرسازی از فضای تربیت و رشد این شهیدان به نوعی تازگی داشت. ایشان درباره شهدای دانش‌آموز استان یزد فرمودند:

 یک نکته‌ی دیگر معرّفی چهره‌های پُرافتخار این شهدا به جوانان است؛ خب، من دیدم حالا این نام شهدای بزرگ و برجسته وجود دارد؛ به اینها اکتفا نکنید. آن‌طورکه به من گزارش کردند، در بین شهدای یزد هزار شهید دانش‌آموز هست؛ یعنی از این چهار هزار شهید، هزار نفرشان شهدای دانش‌آموزند؛ این چیز خیلی مهمّی است. [طبق] آنچه به من گزارش کرده‌اند، می‌گویند متوسّط سنّ شهدای یزد ۲۳ سال است، یعنی حدود نصفِ از اینها سنّشان کمتر از ۲۰ سال بوده؛ نوجوان‌ترین شهید دفاع مقدّس یزدی است؛ یک بچّه‌ی دوازده سیزده ساله؛ اینها مهم است، اینها را برجسته کنید، اینها را نشان بدهید -هزار شهیدِ دانش‌آموز- تا دانش‌آموزِ امروز بفهمد که نسل قبل در این دوره و در این سنین چه هنر بزرگی انجام داده، چه کار بزرگی انجام داده؛ اینها چیزهای مهمّی است که باید به اینها توجّه کرد.

در تبیین این فرمایشات چند نکته گفتنی است:

۱-   آمار شهدای دانش آموز در دوران دفاع مقدس بیش از ۳۶۰۰۰ نفر است. این یعنی بیشترین تعداد شهدای داوطلب جنگ و دفاع. معنای این آمار این است که حتما تعداد رزمندگان دانش‌آموز نیز بیشتر از سایر اقشار بوده است.

۲-   تجربه رزمندگان دفاع مقدس نیز شاهد این ادعا است، آن‌ها به خاطر دارند که در هر دسته ۴۰نفره تقریبا نیمی از رزمندگان دانش‌آموز بودند و نیم دیگر از اقشار دیگر.

۳-   این یعنی ساختار لشکرها و تیپ‌های بسیجی بر ستون استوار و مستحکم دانش‌آموزان رزمنده بنا شده و رشد کرده است.

۴-   اهمیت حضور دانشآموزان در جنگ و دفاع ۸ساله فقط به کمیت حضور ایشان نیست. اگر چه دانشآموزان به طور طبیعی امکان حضور در مناصب فرماندهی را نداشتند اما کیفیت حضور ایشان در طراوت و شادابی جبهه ها و پادگان ها و تجمعات رزم و ایثار مثالزدنی است.

۵-   شاهد این ادعا هم حضور دانش‌آموزان شهیدی است که در لسان امام راحل بعنوان رهبر انقلاب توصیف شدند. شهید محمد حسین فهمیده و بهنام محمدی و سهام خیام(دختر قهرمان سوسنگردی)مرحمت بالازاده ، سعید طوقانی و سرانجام شهید ۱۲ ساله میبدی (محمد حسین ذوالفقاری) که مورد اشاره و تحسین رهبر انقلاب قرار گرفت ؛از این جمله‌اند.

۶-   توجه به آموزه ها و درس‌ها و پیام‌های این شهیدان برای نسل جدید و نوجوانان و جوانان فواید زیر را در بر دارد:

     اول- نسل نوجوان با آشنایی با خاطرات این شهیدان احساس تعلق بیشتری به فرهنگ ایثار و شهادت در عصر حاضر خواهد کرد.

       دوم-توجه به دانش آموزان شهید که مظلوم و گمنام هستند برکات معنوی زیادی را برای این نسل و زندگی‌مان به وجود خواهد آورد.

       سوم- خاطرات دانش‌آموزان رزمنده و شهید قابلیت بیشتری برای ساخت و پرداخت ادبیات و هنر دفاع مقدس و پایداری دارد و صحنه‌ها و جلوه‌های ماندگاری را به یادگار خواهد گذاشت.

       چهارم-ثبت و ضبط خاطرات دانش‌آموزان در جنگ، وجوه انسانی و آموزنده دفاع ۸ساله را برای مردم دیگر کشورها مکشوف خواهد کرد.

       پنجم-ثبت و نشر خاطرات شهدای دانش‌آموز می‌تواند به سازماندهی و تجمع گروه همسال این عزیزان پای آرمان‌های انقلاب، کمک بسیاری خواهد کرد.

     ششم- این سابقه روشن و موثر دانش آموزان موجب شده است تمرکز اصلی دشمن بر روی این قشر باشد.برخلاف تصور موجود,قربانیان اصلی تهاجم فرهنگی دانش آموزان هستند که ما آن را «قربانیان خاموش »می نامیم.سرمایه گذاری سنگین و پشت پرده استکبار با پادویی عناصر خبیثی چون ساسان حیدری(ساسی مانکن)بر روی دانش آموزان ,ازاین جهت است.یکی از راههای مجرب مقابله با تهاجم دشمن,روایت هنرمندانه و جذاب از خاطرات دانش آموزان شهید و رزمنده است.

     هفتم- سوگمندانه باید گفت,بخش زیادی از توجه نهادهای فرهنگی و مبلغان دینی و مساجد بر روی جوانان ۱۸سال به بالا متمرکز شده است.درحالی که اصل سرمایه گذاری نیرویی باید متمرکز بر نوجوانان ۱۲ تا ۱۸سال وقبل آن باشد تا مصونیت نسل جوان دربرابر تکانه های فرهنگی و اجتماعی بیشتر شود.

       هشتم-شایسته است فرهیختگان با نگاهی جدید به ظرفیت شهدای دانش‌آموز، با فراخوان تشکل‌های دانش‌آموزی و بسیج دانش‌آموزی و بهره‌برداری از تجربیات ارزنده این تشکل‌ها برای ثبت و ضبط و فرآوری و احیای خاطرات شهیدان دانش‌آموز در این راه نورانی گام‌های عملی بردارد.

          نهم-باعنایت به این که این بیانات در جمع اعضای ستاد کنگره شهدای دانش آموز ایراد شده است.شایسته است درلبیک به این فراز از رهنمودهای رهبرانقلاب اقدامات عملی و موثر در ثبت و ضبط خاطرات ۱۰۰۰شهید دانش آموز این استان یزد باکنگره بزرگ این شهیدان سرافراز برداشته شود.#

 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • چهارشنبه, ۱۸ فروردين ۱۴۰۰، ۰۵:۱۳ ب.ظ
  • میز اول