سردار گمنام واثرگذار مقاومت اسلامی
سردار گمنام واثرگذار مقاومت اسلامی
(به مناسبت فقدان سردار شهید سیدمحمد حجازی)
ↆ برای ادامه متن کلیک کنید.
8 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)
«عمری سراپا مجاهدت، فکری پویا، دلی سرشار از ایمان راستین و آکنده از انگیزه و عزم راسخ، بخشی از شخصیت این مجاهد فی سبیل الله بود.»(30/01/1400) به به! چه تعابیر افتخار آفرینی! چه توصیف غبطه برانگیزی! طوبی له! واقعا خوشا بحال سردار پر افتخار اسلام، شهید سیدمحمد حجازی! این یک فراز از پیام نائب امام زمان عجل الله فرجه الشریف، در حقیقت مُهر تأییدی بر عاقبت به خیری اوست.
این بیان حضرت آقا انسان را به یاد فرمایش زیبای امام صادق علیه السلام درباره قمر منیر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس علیهالسلام میاندازد: «کانَ عَمُّنَا العَبّاسُ بنُ عَلِیٍّ نافِذَ البَصیرَةِ صُلبَ الإیمانِ جاهَدَ مَعَ أبی عَبدِاللّهِ و أبلى بَلاءً حَسَناً وَ مَضَى شَهیداً.»(عمدة الطّالب، ص356)- عموى ما عبّاس، داراى بینشى ژرف و ایمانى راسخ بود؛ همراه با امام حسین علیه السلام جهاد کرد و نیک آزمایش داد و به شهادت رسید-. هرچند نیست حضرت اباالفضل العباس بیمِثل و مَثَل است و احدی از شهداء را با او قابل مقایسه نیست اما هر کسی که برای استقرار حکومت خدا بر زمین تلاش میکند، بوی عطر شمیم علمدار کربلا را میتوان از او حس کرد.
«سید محمد» بچه اصفهان بود و در عنفوان جوانی فعالیت های انقلابیش را در مبارزه با نظام ستم شاهی آغاز کرد. پس از پیروزی انقلاب نیز تمام قد در میدان مبارزه با فتنهگریهای جبهه نفاق وارد شد. روزهای آشوب زده غرب کشور به خوبی او را به خاطر دارند. زمانی که تجزیه طلبان به دنبال نقشه شوم استکبار جهانی با داعیه استقلال طلبی به دنبال قتل و غارت مردم و چند پاره سازی ایران عزیز بودند ، شهید حجازی با عزمی راسخ به مناطق ملتهب کردستان و آذربایجان غربی رفت و تا فرو نشاندن آتش دسیسهها از پای ننسشت.
با شروع جنگ تحمیلی بی درنگ به مناطق جنوبی کشور شتافت و مسئولیت سازماندهی و اعزام نیرو به جیهه های حق علیه باطل را به عهده داشت. در طول جنگ هشت ساله مسئولیتهای متعدد داشت، عوارض شیمیایی هر از گاهی فضای راه نفسش را میبست و در پیش چشمانش روشنای روز را تیره میساخت. تا همین اواخر هم عارضه نفس گیر گاز شیمیایی رهایش نمی کرد، شاید اگر کس دیگری پس از این همه مجاهدت و رشادت، آن هم با چنین عارضه ای به جای او بود گوشه عزلت و خانه نشینی را اختیار میکرد ولی روح بلند و جوال شهید حجازی در خانه محدود بدن نمی گنجید و برای اعتلای کلمه حق و جبهه اسلام آرام و قرار نداشت. «او در مسئولیتهای بزرگ و اثرگذار در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خدمت کرده و در همهی آنها، سربلند و موفق بوده است.»(30/01/1400)
این شد که پس از دورن دفاع مقدس نهالهای مقاومت را به مدت ده سال در سرزمین احساس و ایمان و باور ملت ایران کاشت و نیروی مقاومت بسیج را در مسیر اعتلا و تعالی روز افزون سوق داد. با گسترش مرزهای جبهه مقاومت تا لبنان و مرزهای رژیم صهیونیستی به کسوت مسئولیت فرماندهی سپاه در لبنان در امد و طی این سالها تجربیات گرانسنگ خویش در حماسه دفاع مقدس را در اختیار نیروهای مقاومت فلسطینی و حزب الله لبنان قرار داد. طوری که با تدبیر خویش پازل شکست قطعی رژیم غاصب صهیونیستی را برای همیشه کامل کرد. با ظهور فتنه شام و اعلام موجودیت داعش و گروه های دیگر تکفیری تجارب ارزنده خود را برای یاری رسانی به مدافعین حرم و کمک به جبهه مقاومت اسلامی در عرصه مقابله با داعش و تروریسم تکفیری به کار گرفت. در مقطع فعالیت های منطقه ای از سردار حجازی به عنوان یکی از بازوهای مهم سردار شهید سلیمانی و پدرخوانده «نیروهای نیابتی» ایران یاد میشد.
آوازه این شهید عزیز در تمام جغرافیای مقاومت اسلامی پیچیده بود. طوری که پس از فقدان جانسور او بیانیه های مختلفی در تعریف و تمجید و تأثر از گوشه و کنار نقشه جبهه مقاومت صادر شد. از آزادیخواهان بحرینی و رزمندگان سلحشور یمنی تا نیروهای مقاومت فلسطینی و لبنانی و سید مقاومت حسن نصر الله دبیر کل حزب الله لبنان.
سید حسن نصرالله او را برادری بزرگ و تکیه گاهی محکم و الگویی اخلاقی خواند که دارای اندیشه ای درخشان و تجربه شگرف بود. او تندیس زنده تواضع، فروتنی، وقار، طمأنینه و آرامش، صدق نیت، صفای باطن و رخسار و سیمای نورانی بود. او کسی بود که دقیقا زاهد و عابد و راکع و ساجد و آمر به معروف و ناهی از منکر بود. مردی که تا آخرین نفس هرگز لباس جهاد را از تن به در نکرد. هم آمیزی تشخص انقلابی، تجربه مبارزاتی و کارآمدی سرشار او، دشمن را به ستوه آورده بود. این بود که بارها دشمنان زبون ایران اسلامی با ایجاد نقشه های ددمنشانه و ایجاد تور ترور در صدد حذف او برآمدند که از اجرای موفق آن عاجز بودند و حتی نام وی در مهر ماه سال 90 در فهرست تحریم های جبهه استکبار قرار گرفت. همچنانکه که سالها قبل از آن نام وی را در لیست مقامات ایرانی و آمران بمب گذاری مرکز فرهنگی یهودیان در بوینس آیرس، پایتخت آرژانتین در 18 ژوئیه 1994 گنجانیده و را به عنوان یکی از بمب گزاران مرکز یهودیان در بوینس آیرس معرفی کرده بودند.
نگاه منفی و تخریبی رسانه های صهیونیستی نسبت به سردار حجازی، نشانگر نقش فعال و تاثیرگذار او در محور مقاومت است؛ همان نقشی که سردار شهید سلیمانی پیش قراول آن بود و سرداران دیگری همچون شهید حجازی، در کنار او به ماموریت خطیر نبرد با تروریسم و نیز مقابله با توسعه طلبی های آمریکا و رژیم صهیونیستی همت گماشته بودند.
در شهریور ماه 1398 ارتش رژیم صهیونیستی هویت چهار مقام ارشد ایرانی و لبنانی را اعلام کرد که در طرح تولید «موشکهای نقطه زن» در لبنان مشارکت دارند. به گفته سرهنگ جاناتان کانریکوس، سخنگوی ارتش اسرائیل، محمد حجازی یکی از این چهار تن بوده است.
این رسانهها شهادت او را دومین ضربه به نیروی قدس سپاه پاسداران و به تبع آن نظام جمهوری اسلامی ایران، ظرف ۱۶ ماه گذشته قلمداد کرده و مدعی شدند نیروی قدس پس از سردار حجازی بیش از پیش ضعیف خواهد شد. با اینکه «فقدان او حقاً مایهی تأسف و اندوه است»(30/01/1400) ولی این ددمنشان نمی دانند یا نمی خواهند بدانند که با رفتن حجازیها و سلیمانی ها، این راه مقدس همچنان تداوم داشته و سرداران دیگری یک به یک با تمام قوا این پرجم را به دوش میکشند و نخواهند گذاشت تا در روند فعالیت های محور مقاومت خللی ایجاد شود.
پنج وصفی که حضرت آقا به عنوان خلاصهئی از شخصیت شهید حجازی برشمردند- یعنی «مجاهدت»، «فکر پویا»، «ایمان راستین»، «انگیزه و عزم راسخ» و «خدمت یکسره به اسلام و انقلاب»- در حقیقت همان شاخصههای اصلی کسانی است که انقلاب و نظام اسلامی برای رسیدن به اهداف خود به شدت به وجودشان نیازمند است.#
- چهارشنبه, ۸ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۰۴:۳۱ ب.ظ