آیندهى تنش میان ایران و رژیم صهیونیستى
آیندهى تنش
میان ایران و رژیم صهیونیستى
8 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)
اشاره: چندماهى است که رژیم صهیونیستى با تحرکات گستاخانهاش روى به ترور و ناامنسازى و حملات خرابکارانه به تاسیسات هستهاى ایران روى آورده است. حمله به نفتکشهاى ایرانى، ترور بزدلانه شهید فخرى زاده، خرابکارى تیرماه و فروردین ماه 1400به نطنز و... از مهمترین این تحرکات است. اکنون و با سرکارآمدن بایدن و وضعیت آشفته رژیم صهیونیستى و آشوبهاى داخلى؛ سؤال این است که آینده این تنشها به کجا مىانجامد؟
کلیدواژه: رژیم صهیونیستى؛ برجام؛ نتانیاهو؛ تنش
ↆ برای ادامه متن کلیک کنید.
آرزویى که برآورده نشد!!
در دوران دولت ترامپ، واشنگتن به همراه متحدان منطقهاش سیاست «فشار حداکثرى» را علیه تهران دنبال مىکرد. مثلث عبرى عربى غربى، سیاست خارجى آمریکا را در خاورمیانه به استخدام اهداف منطقهاى خود در آورده و منافع ایران را در سراسر منطقه غرب آسیا مورد تهدید قرار دادند. ترور سپهبد قاسم سلیمانى و محسن فخرىزاده، انفجار و خرابکارى در مراکز نظامى و غیر نظامى، عملیات خرابکارانه در سالن مونتاژ سانترفیوژ نطنز، حملات پراکنده به اهداف مرتبط با ایران در سوریه و... بخشى از اقدامات خصمانهاى بود که تل آویو به شکل غیر مستقیم و مستقیم در اجرا آنها نقش داشت.
در آن روزها عدهاى بر این باور بودند که؛ اسرائیل در حال حاضر عملیاتى موسوم به «حمله در میانه جنگ» را در پیش گرفته است و تلاش دارد ضمن محدود کردن فعالیت گروههاى مقاومت در سوریه، لبنان و عراق از ایجاد پایگاههاى ایران در موقعیتهاى استراتژیک جلوگیرى کند تا در صورتى که جنگ مستقیمى میان ایران و اسرائیل در گرفت از این ناحیه ضربه نخورد. به هر ترتیب تل آویو سعى داشت تا در آخرین روزهاى ریاست جمهورى دونالد ترامپ از فرصت استفاده کرده و به ایران ضربه بزند. بسیارى از کارشناسان معتقدند که تل آویو قصد داشت تا با تحریک ایران در دوران حاکمیت جمهورىخواهان، جنگى فراگیر را علیه تهران آغاز کند. البته این آرزوى نتانیاهو برآورده نشد.
رویاى آشفتهاى که رژیم غاصب دیده است!!
با شکست ترامپ، و روى کار آمدن بایدن و تیمش، اسرائیل در وضعیت شوک سیاسى قرار گرفت. راهبرد متفاوت بایدن (که چهره بزک کرده آمریکاست) این است که؛ برجام را احیاء کند. بر همین اساس در سه هفته اخیر، دور جدید مذاکرات برجامى با هدف بازگشت آمریکا به برجام شروع به کار کرد. اما رژیم غاصب که حتى پیش از قرارداد سال 1394 بهعنوان یکى از مخالفین قرارداد هستهاى با ایران بود، تمام تمرکز خود را بر ایجاد اخلال در مذاکرات وین قرار داد تا همچنان وضعیت امنیتى و شاکله تحریمهاى دوران ترامپ در دوره بایدن نیز به قوت خود باقى بماند. خرابکارى درنطنز نیز در همین راستا تلقى مىشود. اما ایران در پاسخ به این اقدام تروریستى، سطح غنىسازى خود را به سطح بىسابقه 60درصد ارتقاء داد. علاوه بر این هدف قرار گرفتن کشتى «هایپریون» در آبهاى امارات، انهدام مرکز اطلاعات و عملیات ویژه موساد در شمال عراق و حمله موشکى از خاک سوریه به تاسیسات هستهاى «دیمونا» بخشى از عملیات انتقامجویانه ایران در جواب حمله تروریستى نیز خواب صهیونیستها را آشفته کرد. با این همه مجموعه اقدامات تحریکآمیز تلآویو منجر به قطع یا کند شدن مذاکرات هستهاى نشد.
نقشه دوم صهیونیستها!!
بههمیندلیل اسرائیلىها در پلن «B» یا نقشه دوم و جایگزین خود در تلاشند تا خواستههایشان را بهعنوان شروط جدید در مسیر احیاء برجام به طرفین مذاکره دیکته کنند. صهیونیستها در دوران جدید قصد دارند تا فشار بر روى ایران را حفظ کنند. آنها در دستگاه تحلیل خود به این نتیجه رسیدند که چون مسیر مذاکرات وین در جهت احیاء توافق برجام است، هرگونه اقدام خرابکارانه علیه منافع تهران پاسخى نخواهد داشت واکنش ایران نیز در چند روز آخر نشان داد که ظاهراً سیاست «صبر راهبردى» ایران به پایان رسیده و صهیونیستها دچار خطاى محاسباتى شدهاند. تقابل آشکار و پنهان ایران و اسرائیل در قالب «جنگ کنترل شده» در حال پیگیرى است. واقعیت آن است که امروز رژیم غاصب، با بحران تشکیل کابینه، آشفتگى سیاسى بىسابقهاى را تجربه مىکند. در این میان نتانیاهو داراى موقعیت بسیار شکنندهاى در مسیر کسب مجدد صندلى نخست وزیرى است، پس تلاش مىکند تا با انجام عملیاتهاى تهاجمى علیه ایران خود را یگانه منجى قوم یهود در برابر تهدیدات خارجى نشان دهد و بتواند با جذب راى و نظر احزاب دست راستى در سرزمینهاى اشغالى، کرسىهاى لازم را در کنست بدست آورده و بار دیگر بهعنوان نخست وزیر اسرائیل معرفى شود.
اکنون به نظر مىرسد تنشها میان تهران و تل آویو وارد مرحله تازهاى شده است. اگر صهیونیستها بخواهند بهشدت تنشها بهوسیله اقدامات تروریستى و خرابکارانهاش ادامه دهند، آنگاه ممکن است به سبک بازى «دومینو» ایران چارهاى جزء حمله گسترده علیه اهداف اسرائیل در داخل و خارج از خاک اسرائیل نداشته باشد.
جمعبندى:
بنیامین نتانیاهو در دوران ترامپ سه سناریو را علیه تهران دنبال مىکرد:
نخست آنکه جمهورى اسلامى ایران بهدلیل فشار تحریمهاى آمریکا دچار بحران شدید اقتصادى شده و سقوط کند.
دوم آنکه ایران دیگر قادر به کنترل و مدیریت کشور بهدلیل جنگ اقتصادى آمریکا نباشد و بههمیندلیل تن به خواستههاى 12 گانه مایک پمپئو دهد.
و سوم اینکه؛ در آخرین مرحله، نیز دستور حمله به زیرساختهاى برنامه هستهاى ایران را بدهد.
اکنون نه تنها نظام جمهورى اسلامى تسلیم نشده و سقوط نکرده است، بلکه این ترامپ بود که کاخ سفید را از دست داد. روزنامه هاآرتص اقدامات ضد ایرانى نتانیاهو را بازى با آتش توصیف کرد و نوشت: «تغییر قوانین بازى مىتواند پیامدهاى مخربى براى تلآویو به همراه داشته باشد» نتانیاهو که تمام رویاهاى خود را بر باد رفته مىبیند، حال خود در گوشهى رینگى قرار دارد که براى ایران آماده کرده بود. هر حرکت احمقانه صهیونیستها مساوى است با بارش بیش از یکصد هزار موشک از سوى گروهها و کشورهاى مقاومت! بنابراین رژیم صهیونیستى در آینده نیز چارهاى جز برخى تحرکات زبونانه ندارد البته قطعاً واکنش ایران مانند سابق نخواهد بود. پاسخهاى گوناگون و متنوع ایران و جبهه مقاومت در دو هفته اخیر گواه این ادعاست. / راهبرد معاصر با تصرف و تلخیص#
- چهارشنبه, ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۰۲:۰۱ ق.ظ