نقش سوزنبان
در محضر ولایت
نقش سوزنبان
بهمناسبت سالروز شهادت استاد مطهرى و روز معلم
تربیت مطهرىها
امام خمینی(ره): شغل شما (معلمان)، شغل انسانسازى است. معلمْ انسان درست مىکند، همان شغل انبیا است. انبیا فقط شغلش این بوده که انسان درست بکند، تربیت کند انسانها را. شغل معلمى همان شغل انبیا است. پیغمبر اکرم(ع) معلم همه بشر است و بعد از او حضرت امیر(ع) معلم همه بشر است. آنها معلم همه بشر هستند، شما معلم یک عده از بشر. شغل همان شغل است، کار، یک کار است؛ آنها در یک محیط وسیعتر و ما در یک محیط کوچکتر.(صحیفه نور، ج 7، صص 76 - 77)
اگر بخواهید خدمتگزار اسلام و خدمتگزار ملت اسلامى باشید و اسیر در دست ابرقدرتها و آنها که پیوند با ابرقدرتها دارند نباشید، باید دانشگاه و فیضیه و همه آنها که مربوط به دانشگاه و فیضیه هستند، در رأس برنامههاى تحصیلىشان، برنامه اخلاقى و برنامههاى تهذیبى باشد تا فرآوردههاى آنها، امثال مرحوم مطهرى را به جامعه تسلیم کنند و اگر خداى نخواسته برخلاف این باشد، آنوقت افرادى را به جامعه مىفرستند که جامعه را به فساد مىکشند و مردم را به اسارت.(صحیفه نور، ج 14، ص 113)
معلمان؛ سازندگان انسان
امام خامنهای(مدظلهالعالی): معلمان، سازندگان انسانند؛ انسانِ والا، انسان پیشرو، انسان تربیتشده، انسان باسواد. در واقع این معلمان هستند که ماده اصلى درجه اول عالم خلقت را که وجود آن براى همه پیشرفتها و تعالىها - چه مادى و چه معنوى - شرط اصلى و محورى است، پرداخت مىکنند، به ثمر مىرسانند و کارآمد مىکنند. اگر جامعه معلمان در یک کشور، عزیز و گرامى داشته شوند، این فقط عزیزداشتن یک عده از مردم نیست، این عزیزداشتن علم و تعالى و پیشرفت است، عزیزداشتن انسان است.(14/2/1379)
اگر بخواهیم یک تشبیه معقول به محسوسى بکنیم، ممکن است نقش یک سوزنبان در مسیر یک قطار، کماهمیت به نظر برسد، لیکن مرگ و زندگىِ کاروانى که در این قطار نشستهاند، به کار این سوزنبان و دقت او بستگى دارد، اگر غفلت کند، فقط در حرفه و شغلش غفلت نکرده است، مسأله جان و سرنوشت یک مجموعه مردمى به او وابسته است. نقش معلم هم چنین نقشى است که خود معلمان باید به آن توجه کنند.(12/2/1386)#
- چهارشنبه, ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۰۲:۰۵ ق.ظ