پشت صحنه فاجعه خونبار دبیرستان سیدالشهداء کابل
پشت صحنه فاجعه خونبار
دبیرستان سیدالشهداء کابل
اشاره: فاجعه روز شنبه 18اردیبهشت در مقابل دبیرستان حضرت سیدالشهداى کابل و قتلعام مظلومانه دختران بیگناه شیعه موجى از غم و اندوه را در جهان و بهویژه جهان اسلام، بهوجود آورد. این مقاله اشاراتى به دستهاى پشت پرده سریال حوادث امنیتى و خرابکارانه در افغانستان دارد.
کلیدواژه: دبیرستان سیدالشهداء کابل؛ انفجار؛ افغانستان؛ طالبان؛ داعش
ↆ برای ادامه متن کلیک کنید.
یک تراژدى غمبار در منطقه شیعه نشین کابل
بخش غربى کابل، یک منطقه شیعهنشین است. شنبه 18اردیبهشت ماه برابر با 25 رمضان المبارک، در مقابل دبیرستان دخترانه سیدالشهدا علیهالسلام، سه انفجار پیاپى رخ داد که بیش از 85نفر دختر دانش آموز مظلوم - تاکنون- شهید و بیشتر از 200نفر مجروح شدند. همه این نوجوانان 10تا 12سال داشتند. مدرسه سیدالشهداء 7هزار دانش آموز دارد. این انفجارها در نوبت عصر روى داد که 2000دانش آموز در این مجموعه حضور داشتند. ابتدا یک بمب منفجر شد و دقایقى بعد هم بمبهاى دیگر که منجر به افزایش تعداد شهدا و مجروحان گردید. اگرچه بمبگذارى و خرابکارى، این ماهها و سالها در افغانستان عادى شده است اما این جنایت بهنوعى نه تنها در این کشور بلکه در جهان بىنظیر است.
هنوز گروه یا حزبى این جنایت را برعهده نگرفته است. اما دولت افغانستان، طالبان را مقصر این جنایت مىداند. طالبان اما آنرا تکذیب کرده و آنرا محکوم کرده و انفجارات مزبور را بر عهده داعش دانسته است.
در پشت صحنه اتفاقات افغانستان چه مىگذرد.
حدود دو سال است که بین طالبان و دولت مرکزى به ریاست اشرف غنى اختلافات و کشمکشهاى زیادى است. سال گذشته ترامپ براى کسب راى بیشتر و جبران ناکامىهاى خود در افغانستان موضوع گفتگو با طالبان را پیش کشید و چند دور گفتگو را در دوحه پایتخت قطر به انجام رسانید که منجر به یک توافقنامه شد. اگرچه دولت افغانستان در این توافق دخالت داده نشد اما براساس این توافق مقرر گردید اجراى برخى مفاد توافقنامه ازجمله آزادى 5000زندانى طالبان برعهده دولت اشرف غنى باشد.
از همان ابتدا معلوم بود که این توافق دوام چندانى نخواهد داشت. کنار رفتن ترامپ و روى کار آمدن بایدن شرایط را تغییر داد. بایدن روى خوشى به طالبان نشان نداده و اشرف غنى هم از این فرصت استفاده کرده و زیر میز زده است.
طالبان هم که بیش از ده پانزده گروه متنوع است با اختلافات داخلى خود هنوز نتوانسته است تصمیم روشنى براى ادامه کار بگیرد و ازاینرو دچار اختلال در تصمیمسازى و تصمیمگیرى و لجام گسیختگى رفتارى برخى گروههاى تندرو در درون خود است که تعصبات تند قومى و مذهبى دارند. در این میان داعش نیز با استفاده از شرایط موجود دست به کار شده و مانند همیشه و در همهجا دست به کشتار و ناامنسازى و تخریب و حملات پیاپى به شهرها و روستاها زده است. در این میان مردمبىپناه و خسته از 45سال درگیرى و آوارگى و اختلاف، بىکس وبىپناه ماندهاند.
آنچه در این میان از همه مهمتر است و پشت صحنه واقعى این جنایات است، سیاست شیطانى آمریکاست. آمریکا که از سال 81 تاکنون در افغانستان بوده، چارهاى جز خروج از این کشور ندارد. لذا براى اینکه مردم را بیشتر خسته کند با طراحىهاى شیطانى توسط مزدورانش در صدد است با سریالى از حوادث تلخ و آشوبسازى و ناامنسازى نیابتى، این کشور را همچنان ناامن و ناآرام نگاه دارد تا بتواند به اهداف خود در برابر شرق آسیا بهخصوص چین برسد، تداوم ناامنى در غرب آسیا و کشورهاى محورى آن مطلوبترین حالت براى آمریکا است که اینک ناکام و شکست خورده باید منطقه را ترک کند. این تحرکات انتقامجویىهاى کینهتوزانه شیطان بزرگ از مردم منطقه است و این بار کودکان و نوجوانان مظلوم شیعه قربانى این جنایات ضدبشرى شدهاند.
- چهارشنبه, ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۱۰:۵۸ ق.ظ