توصیههاى مهم به کاندیداهاى ریاست جمهورى
توصیههاى مهم به
کاندیداهاى ریاست جمهورى
6 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)
اشاره: چند روز دیگر بررسى صلاحیت داوطلبان ریاست جمهورى به پایان مىرسد و از جمع 40نفرهاى که طبق مصوبه اخیر شوراى نگهبان شرایط اولیه بررسى را داشتند. به احتمال زیاد بین شش تا ده نفر از این جمع به مردم معرفى شده و از روز جمعه 7خرداد ماه، تبلیغات انتخاباتى به مدت 3هفته آغاز خواهد شد. لکن بسیارى از نامزدها از هماکنون تبلیغات خود را در فضاى مجازى و حقیقى با مصاحبه و تیزر تبلیغى و...آغاز کردهاند. این مطلب تذکرات مهمى به داوطلبانى است که مىخواهند زمام مهمترین قوهى کشور را براى 4سال به دست بگیرند و حافظ منافع ملى ایرانیان باشند.
کلیدواژه: کاندیداهاى ریاست جمهورى؛ وحدت ملى؛ اخلاق انتخاباتى
ↆ برای ادامه متن کلیک کنید.
کاندیداهاى محترم! باید به این اصول توجه کنند:
اول-تأکید بر حفظ امنیت و وحدت ملى: بدونشک انتخابات باید منجر به افزایش وحدت و امنیت ملى گردد. اگر هر اتفاقى غیر از این رخ دهد هم ملت و هم سیستم سیاسى، روز 29 خردادماه بازنده خواهند بود. از اینرو نامزدهاى انتخابات باید مهمترین خط قرمزشان، پرهیز از گفتار و اقداماتى باشد که خروجى آن منجر به تشتت و اختلاف در جامعه مىشود و بر وحدت و امنیت ملى تأثیر منفى دارد.
دوم- التزام به اخلاق انتخاباتى و اجتناب از افشاگرىهاى بدون سند و مدرک: منطقى آن است که اگر قرار باشد انتخابات در فضایى سالم و منطقى برگزار شود نامزدها و جریانات سیاسى از افشاگرى بىضابطه و تخطئه همدیگر دورى کنند. در دورههاى اخیر یکى از حربههاى رقباى انتخاباتى براى پیروزى، استفاده حداکثرى از افشاگرى بوده که واقعاً هم مشخص نیست تا چه میزان اینگونه مسائل بر پایه سند و مدرک دقیق و واقعیت باشد. این قبیل کارها، علاوه بر اینکه رقابتها را به سمت تنش سوق مىدهد بر جامعه و مردم نیز تأثیرگذار خواهد بود و آنها را نیز از مشارکت دلسرد خواهد کرد. بنابراین نامزدهاى انتخابات که هرکدام نیز سالیان طولانى در مناصب و جایگاههاى مختلف خدمت کردهاند باید به این باور برسند که تمام مسائل چند روز انتخابات نیست و از پس آن نیز، فرداهاى دیگرى نیز از راه خواهد رسید. برخى از این اقدامات مصداق کامل بىتقوایى سیاسى است که باید از آن پرهیز شود.
سوم- ارائه برنامه مشخص و عملیاتى: قطعاً عرصه انتخابات، صرفاً نباید جاى شعار و وعدهها باشد بلکه از نامزدهاى انتخابات انتظار مىرود برنامه عملى خود را براى بهبود شرایط و اوضاع کشور در حوزههاى مختلف ارائه دهند. در شأن نامزدهاى انتخابات ریاست جمهورى نیست در هفتههاى پیش رو صرفاً به بیان آرزوها و خواستههاى خود بپردازند بلکه آنها باید برنامههاى عملیاتى خود را در این حوزهها ارائه دهند. همچنین نامزدها نباید به بیان وعدههای بزرگ و ناشدنى بپردازند؛ اتفاقى که در ادوار گذشته بسیار رخداده اما در نهایت با عدم تحقق آنها منجر به ناامیدى عموم مردم شده است. بنابراین انتظار است نامزدها بر پایه واقعیتها و توانمندىها، شعارهاى خود را انتخاب کنند.
چهارم- پرهیز از سیاهنمایى: متأسفانه یکى از حربههاى رأى آوردن در رقابتهاى انتخاباتى مختلف، ترسیم شرایط بسیار سیاه و ناامیدکننده از وضعیت موجود است. اگرچه در حال حاضر شرایط در برخى حوزهها علىالخصوص اقتصادى نیز اصلاً مناسب نیست اما این بهمعناى این نباید باشد که از قابلیتها و پتانسیلها نیز غافل شد. قطعاً دستاوردها و پیروزىهاى نظام جمهورى اسلامى نیز مىباید در نظر گرفته شود و نباید فضاى رقابتها بهگونهاى پیش برود که انگار تجربه گرانبهاى گذشته ملهم و انبوه از شکستهاى متعدد بوده است. در صورتى که این مسأله با توجه به اقتدار نظام جمهورى اسلامى هیچ بهرهاى از واقعیت ندارد.
پنجم- کاندیداهاى محترم باید الگوهاى بارز اخلاق مدارى و قانون مدارى باشند. توجه به حرکت خود و اطرافیانشان در مسیر قانون، از ابتدا تا انتهاء و اجتناب از مواضعى که ایجاد التهاب و تشنج مىکند بسیار لازم است باید یکى از شاخصهاى ارزیابى کاندیداها تلقى شود. همچنین در حال حاضر و توجه به شرایط کرونایى و اهتمام به رعایت شیوهنامههاى بهداشتى و مقررات اعلامى از سوى ستاد ملى کرونا بسیار لازم است.
ششم- نکته مهم دیگر، حرکت شفاف و روشن در همه مراحل انتخابات بهویژه در هزینههاى تبلیغاتى و پرهیز از تبلیغات لاکچرى و اشرافیگرانه و خارج از شئون یک مسؤول ارشد نظام انقلابى است. کاندیداها باید با دقت و وسواس کامل بر منابع مالى و هزینهکردها اشراف داشته باشند و از ورود اصحاب ثروت و امتیازخواهان گستاخ به ستادهاى مرکزى و خصوصاً استانى و شهرستانى، بهشدت جلوگیرى کنند.
هفتم-رقابتهاى انتخاباتى باید میدان مسابقه براى خدمت باشند و کاندیداهاى محترم، چه در تبلیغات انتخاباتى بهخصوص در مناظرات انتخاباتى و دیگر عرصهها خود را موظف به رعایت حداکثرى اخلاق انتخاباتى باشند. وحدت ملى، امنیت ملى، آرمانهاى ملى و انقلابى، تقویت اعتماد عمومى، افزایش سرمایه اجتماعى، مشارکت حداکثرى، باید اولویت اصلى، باشند.#
- سه شنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۰، ۰۳:۱۱ ب.ظ