میز اول

تحلیل سیاسی

میز اول

تحلیل سیاسی

سپاس از شوراى نگهبان و چند نکته‌

سه شنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۰، ۰۳:۱۲ ب.ظ

تا انتخابات

سپاس از شوراى نگهبان
و چند نکته

 

 

 

5 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)

 

اشاره: بررسى صلاحیت کاندیداهاى ریاست جمهورى توسط شوراى نگهبان آغاز شده و تا پنجم خرداد ماه ادامه خواهد یافت. با توجه به جایگاه والاى این نهاد مقدس و ضرورت حمایت هوشمندانه و قاطع از این شوراى مؤثر و راهبردى، چند نکته تقدیم مى‌شود.

     کلیدواژه: شوراى نگهبان؛ احراز صلاحیت؛ مُرّ قانون؛ انتخابات

ↆ برای ادامه متن کلیک کنید.

اول- سپاس از شوراى نگهبان- این اولین دوره است که ثبت نام فله‌اى و حضور بى‌رویه داوطلبان کاهش محسوسى یافته است. در دوره دوازدهم تعداد ثبت‌نام‌کنندگان به 1636نفر!! رسید که جاى تعجب و تأسف داشت. با مصوبه درست شوراى محترم نگهبان این تعداد به 592نفر کاهش یافت. و چنان‌چه دولت محترم همراهى مى‌کرد این تعداد کمتر هم مى‌شد. با این حال طبق مقررات کنونى، شوراى نگهبان صلاحیت تعداد 40نفر را قابل بررسى تشخیص داد.

با این ریل‌گذارى درست و توسعه آن در قانون جامع انتخابات، براساس سیاست‌هاى ابلاغى رهبر حکیم انقلاب اسلامى، امیدواریم در دوره آینده، مقطع ثبت نام به جاى این‌که دوره طنزهاى ناراحت‌کننده سیاسى باشد که به تحقیر جایگاه والاى خدمتگزارى ملت مى‌انجامد؛ تبدیل به دوره آموزش میدانى سیاست‌ورزى و نشاط سیاسى و تربیت سیاسى گردد و به تقویت آبروى نظام اسلامى در ایران و جهان بینجامد.

دوم- اما انتظارى که از شوراى محترم نگهبان مى‌رود، تداوم حرکت هوشمندانه بر مسیر قانون و رعایت «مُرّ قانون» بدون ملاحظات سیاسى و توقعات زیاده‌خواهانه برخى کاندیداها و جناح‌هاى سیاسى است. طبعاً شوراى محترم نگهبان از مرحله‌ى مصلحت‌اندیشى‌هاى مرسوم گذر خواهد کرد و آنچه را ضوابط قانونى تصریح دارد عمل خواهد کرد.

سوم- طبعاً افراد یا جریان‌هایى با طراحى سناریوهاى شیطنت‌آمیز، با علم به عدم احراز صلاحیت‌شان، دست به ثبت‌نام زده و پس از اعلام نتایج بررسى‌ها، اقدام به فضاسازى و جریان‌سازى مسموم خواهند کرد تا هزینه نظام اسلامى را بالا ببرند. از همه دلسوزان خواسته مى‌شود در این مرحله با هوشمندى و دقت براى حمایت منطقى و مستدل از شورا و تصمیمات‌اش وارد عمل شوند و از ظرفیت‌هاى مختلف خود استفاده کنند.

چهارم- همه مى‌دانیم که جایگاه ریاست جمهورى به‌عنوان عالى‌ترین مقام اجرایى کشور، باید صیانت گردد و پاس داشته شود. بنابراین شوراى نگهبان نباید به کف شرایط و حداقل صلاحیت‌ها اکتفا نماید و علاوه بر توجه حُسن سابقه و فقدان سوابق سوء، به عملکرد آن کاندیدا و سوابق اجرایى و میزان موفقیت کیفى او توجه کند. به‌عبارتى داشتن 4سال سابقه در مناصب مندرج در قانون کافى نیست. مهم‌تر از هرچیز سابقه موفق و مؤثر است.

پنجم- به نظر مى‌رسد براى دوره‌هاى آینده موضوع احراز صلاحیت‌ها در تراز ریاست جمهورى نظام اسلامى باید با دقت و سخت‌گیرى بیشتر بررسى و احصاء شود تا در دوره چهاردهم ریاست جمهورى مورد توجه قرار گرفته و اِعمال شود. مثلاً؛ توجه به این نکته که اگر کاندیدایى پس از احراز صلاحیت در مقطع تبلیغات انتخاباتى مرتکب تخلفات انتخاباتى شود چگونه در همان‌زمان مى‌توان با ابزارهاى مؤثر بازدارنده جلوى تداوم قانون‌شکنى او گرفته شود.

یا این‌که اگر کاندیدایى در دوره تبلیغات خود وعده‌هایى را داد و پس از انتخاب یا عدم انتخاب از پسِ عمل به‌وعده هاى خود برنیامد یا با تخلفات متعدد راى مردم را جلب کرد؛ آیا در دوره آینده نباید جلوى راهیابى چنین شخصى در رقابت‌هاى انتخاباتى گرفته شود؟

این‌ها انتظارات و پرسش‌هایى است که پاسخ و توجه به آن موجب برگزارى یک انتخابات پرشور و سالم و امن در تراز انقلاب اسلامى خواهد شد.#

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • سه شنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۰، ۰۳:۱۲ ب.ظ
  • میز اول