میز اول

تحلیل سیاسی

میز اول

تحلیل سیاسی

انتخابات ریاست جمهوری سوریه؛

شنبه, ۸ خرداد ۱۴۰۰، ۰۴:۱۵ ب.ظ

انتخابات ریاست جمهوری سوریه؛
اهمیت و پیام ها

 

 

 

10 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)

 

اشاره: سال ۱۴۰۰سه کشور جبهه مقاومت؛ سوریه، ایران و عراق، شاهد انتخابات مهم و سرنوشتساز خواهند بود. پنجم خرداد ماه، انتخابات سوریه. ۲۸خرداد ماه انتخابات ایران، ۱۸مهرماه انتخابات عراق برگزار خواهد شد. پیگیری انتخابات در دو کشور سوریه و عراق بعنوان همپیمانان راهبردی ایران، حائز اهمیت بسیار است. در این مقاله به انتخابات سوریه و اهمیت و پیامهای آن خواهیم پرداخت و در شمارههای آینده به تناسب زمان، انتخابات عراق و اهمیت آن، مورد بررسی و کندوکاو قرار خواهیم داد.

     کلیدواژه: انتخابات سوریه؛ بشار حافظ الاسد؛ عبدالله سلول عبدالله؛ محمود احمد مرعی

ↆ برای ادامه متن کلیک کنید.

اهمیت انتخابات ریاست جمهوری در سوریه

نظام حکومتی سوریه، یک نظام نیمه ریاستی و چند حزبی است که البته حزب بعث سوریه، سالهاست در آن قدرت دارد.

در انتخابات ۲۰۲۱(‌۱۴۰۰) سه نامزد به نام‌های بشار حافظ الاسد، عبدالله سلول عبدالله(حزب سوسیالیست) و محمود احمد مرعی(‌سران معارضان سیاسی) حضور دارند.

انتخابات ریاست جمهوری سوریه، ۵خرداد ماه ۱۴۰۰برگزار و رئیس جمهور منتخب برای یک دوره ۷ساله زمام امور کشور را به دست خواهد گرفت.

در باره این انتخابات و اهمیت و پیامهای آن چند نکته گفتنی است:

اول- ازسال ۱۳۸۹ که جرقه‌های اعتراض در لاذقیه سوریه زده شد، یازده سال می‌گذرد. این اعتراضات اگر چه ابتداء جنبه سیاسی و صنفی داشت اما به سرعت و با موج‌سواری مثلث عبری- عربی- غربی، تبدیل به معارضه مسلحانه و خشونت‌بار شد و یک جنگ خانمان سوز ۷ساله را در این کشور رقم زد. اتحادی شوم شکل گرفت و با میدان‌داری و مباشرتِ گروهک‌های داخلی و خارجی تکفیریِ مسلح، یک تراژدی غمبار پدید آمد. فاجعه انسانی که کشتار و آوارگی و تخریب گسترده اقتصاد سوریه را درپی داشت.

دوم- استکبار جهانی در واقع در پی اجرای یک مهندسی معکوس بر علیه بیداری اسلامی بود. سوریه نقطه آغاز آن شد و طبق سناریوهای شیطانی دشمن قرار شد با براندازی حکومت بشار اسد، به عنوان کشور حامی مقاومت فلسطین و لبنان، خط مقدم جبهه مقاومت فروریزد و با کشاندن درگیریهای خونبار و وحشیانه به عراق، ایران انقلابی، تنها و منزوی گردد و باسرعت هرچه تمام‌تر الگوی شوم، خاورمیانه بزرگ با تجزیه سوریه و عراق و نابودی دولتهای مقاومت در این دو کشور و زوال گروه‌های مقاومت در لبنان و فلسطین، براندازی نظام اسلامی و تجزیه ایران نیز در دستور کار قرار گیرد.

سوم- در پشت صحنه این طراحی بزرگ و طولانی مدت اهداف سیاسی، اقتصادی، امنیتی و نظامی متعددی نهفته بود که انتهای جاده آن ، احیای رژیم صهیونیستی و گسترش جغرافیایی آن قرار داشت. لکن با اراده الهی و عنایات امام زمان علیهالسلام و رهبری‌های حکیمانه امام خامنه‌ای و دفاع جانانه مردان میدان در سراسر جبهه‌ی مقاومت به فرماندهی حاج قاسم عزیز، حرم اهل‌بیت علیهمالسلام و حریم انقلاب اسلامی، از دستبرد شیاطین مصون ماند. و نظام سوریه که قرار بود در همان ماه‌های اول سقوط کند، اکنون یازده سال است که پابرجا و مقاوم ایستاده است.

 

نقشههای دشمن برای سوریه(خط دوم مقاومت)

دشمن پس از شکست در حملات نظامی و عملیات کم‌نظیر وحشیانه و ضدبشری در سوریه (که نمایشگاهی از سبعیت و جنایت و قساوت و حیوانیت را پدید آورد) در صدد بر آمد ، اقدامات زیر را انجام دهد:

۱-   سوریه را به چهار بخش شمالی و غربی و جنوبی و مرکزی تقسیم کند و با مشارکت اکراد سوریه و گروهک‌های تکفیری و ارتش تروریستی آمریکا و دولت ترکیه، دولت مرکزی را در حصاری از ناامنی قرار دهد. این سناریویی است که هنوز اجرای بخشی از آن در قسمت‌هایی از خاک سوریه ادامه دارد به‌گونه‌ای که امکان برگزاری انتخابات در این مناطق فراهم نیست.

۲-   در مرحله بعد و برای فشار حداکثری، تحریم‌های موسوم به سزار در دستور کار قرار گرفت، تا در دوران پس از جنگ و طی دو سال گذشته با دامن زدن به انتظارات طبیعی پس از جنگ برای رفاه و امنیت و سازندگی مردم سوریه را در مقابل دولت خود قرار دهد. خواسته‌ای که خوشبختانه محقق نشد.

۳-   مرحله سوم تشدید فشار دیپلماتیک از بیرون و معارضه سیاسی از درون برای تغییر قانون اساسی سوریه و دستکاری در آن برای حذف بشار اسد بود که بعلت عدم تفاهم مخالفان و معارضان (علیرغم موافقت بشار اسد با اصلاح قانون اساسی) بعلت سهم‌خواهی و زیاده‌خواهی معارضان و درگیری آنها با یکدیگر به نتیجه نرسید.

سرانجام مقرر گردید با توجه به این‌که در تیرماه امسال دوره ۷ساله ریاست بشار اسد به پایان می‌رسد، با همین قانون اساسی انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود که تاریخ ۵خرداد ماه(۲۶ مه) این انتخابات در بخش‌هایی که تحت سیطره مسلحین نیست برگزار شود.

 

درسها و پیامهای گفتمان مقاومت در سوریه

لکن با مقاومت خوب بشار اسد و حمایت مردمی و همراهی ارتش سوریه و قوای دفاعی مردمی و نیز پشتیبانی دولت‌ها و گروه‌های مقاومت از کشورهای؛ ایران، لبنان، عراق، افغانستان، پاکستان، فلسطین، یمن؛ نقشه‌های دشمن خنثی شد و دولت‌هایی که روزی در پی براندازی حکومت سوریه بودند اکنون در پی برقراری ارتباط با دولت سوریه هستند.

کشورهای اروپایی و عربی مانند فرانسه، آلمان، عربستان و قطر می‌خواهند خود را به دولت کنونی نزدیک کنند.

شرایط باثبات کنونی پیام‌های مهم و راهبردی زیادی را با خود دارد:

1-   آنچه از ثبات و آرامش سوریه به چشم می‌خورد محصول گفتمان مقاومت و میدان است. انتخابات امروز سوریه که به احتمال بسیار زیاد به تثبیت دولت کنونی و تداوم جبهه مقاومت در این نقطه حساس خواهد انجامید ثمره خون شهیدانی چون حاج حسین همدانی و مدافعان حرم از کشورهای مختلف است.

۲-   این انتخابات در شرایطی برگزار می‌شود که احزاب و چهره‌های سیاسی معارض هم امکان حضور و رقابت در انتخابات را پیدا کرده‌اند. این درحالی است که در پادشاهی عربستان و امارات و قطر و اردن، امکان تحقق ندارد و عدم مشروعیت مردمی در این حکومت‌ها بیش از همیشه آزاردهنده است و استانداردهای دوگانه لیبرال دموکراسی غرب، رخ می‌نمایاند.

۳-   سوریه میدان مبارزه نیابتی و مقابله ایران و جبهه مقاومت از یک سو و اتحاد جهانی استکبار با چندین کشور مهم از دیگر سو بوده است. وزن تاثیرگذاری و عمق راهبردی ایران انقلابی را در این انتخابات و قبل و بعد از آن می‌توان مشاهده کرد و درس‌های آموزنده‌ای را برای امروز و آینده فرا گرفت.

۴-   ایران علاوه بر جلب حمایت دولت‌ها و گروه‌های مقاومت در غرب آسیا، توانسته است در همه این مراحل و شرایط کنونی در جلب حمایت کشورهای روسیه و چین و به کارگیری ظرفیت آن‌ها موفق عمل کند.

امیدواریم کشور دوست و برادر سوریه در آینده پیش رو علیرغم توطئه‌های دشمن برای اختلاف‌افکنی و التهاب‌افزایی و آشوب‌سازی و ترور و ناامنی، از آزمون مهم، انتخابات باشکوه و آرام و بهنگام و امن برخوردار باشد و جبهه مقاومت برگ زرینی دیگر از پیروزی خود را (در شرایط سخت و دشوار بی‌دولتی و ناامنی و آشوب‌های داخلی رژیم صهیونیستی) رقم بزند. انشاءالله#

 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • شنبه, ۸ خرداد ۱۴۰۰، ۰۴:۱۵ ب.ظ
  • میز اول