میز اول

تحلیل سیاسی

میز اول

تحلیل سیاسی

رژیم صهیونیستى ؛ ضعیف‌تر از همیشه‌

شنبه, ۸ خرداد ۱۴۰۰، ۰۴:۳۰ ب.ظ

رژیم صهیونیستى ؛
ضعیفتر از همیشه

 

 

 

10 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)

 

اشاره: پیام تبریک و تقدیر ولى امر مسلمین از ملت مقتدر و مظلوم فلسطین و گروههاى مقاومت، حاوى نکات راهبردى است که با نگاه به آینده توجه به آن لازم است. این مقاله تبیینى کوتاه از آن پیام امیدبخش و راهگشا است.

       کلیدواژه: رژیم صهیونیستى؛ فلسطین؛ جنگ 12 روزه؛ جنگ غزه

ↆ برای ادامه متن کلیک کنید.

ملت بزرگ فلسطین؛ پیروز آزمونهاى سخت

رهبر انقلاب اسلامى مردم و گروه‌هاى فلسطینى را سرافراز در آزمون مقاومت و دفاع 12 روزه، دانستند. علت این پیروزى بزرگ دو چیز بود:

1-   آمادگى و استعداد جوانان شجاع فلسطین و گروه‌هاى جهادى‌

2-   قیام یکپارچه فلسطین در قدس و غزه و کرانه باخترى و اراضى 48و اردوگاه‌هاى فلسطینى در سوریه و لبنان و اردن.

 

اکنون چه تحولى ایجاد شده است؟

بنابر نگاه رهبر حکیم انقلاب اسلامى، جنگ 12 روزه، چند پیامد مهم داشته و دارد که در آینده جهاد و مقاومت ملت فلسطین بسیار تأثیرگذار است:

اولاً- دشمن وحشى و گرگ‌صفت، فهمید علیرغم همه برترى‌هاى نظامى‌اش، در برابر وحدت و یکپارچگى مردم ناتوان است و کارى از پیش نخواهد برد.

ثانیاً- هرچه دشمن از سرناتوانى دست به جنایات گسترده و دیوانه‌وار بزند، به‌جاى ترس و واهمه، افکار عمومى جهانى را بر علیه خود متحدتر خواهد کرد.

ثالثا- فلسطین قهرمان پس از این آزمون پیروز، از این پس در برابر دشمن هماره دست به بازى برد-برد خواهد زد و صهیونیسم در هرحال بازنده خواهد بود.

رابعا- پیامد راهبردى دیگر این‌که از این پس، این ملت فلسطین است که زمان آغاز درگیرى و پایان آن‌را اعلام خواهد کرد. چنان‌چه این‌بار چنین کرد.

خامسا- اگرچه درگیرى‌ها امکان توقف دارد اما آماده‌سازى و اِعداد به قوه، هرگز تعطیل‌بردار نیست.

سادسا- تجربه شیخ جرّاح یک الگوى موفق براى مقاومت و پایدارى در برابر ارتش تروریستى صهیونیسم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

سابعا- تجربه حکمرانى و عقل سیاسى و تکلیف شرعى ملت‌هاى مسلمان و دولت‌ها در تقویت همه‌جانبه ملت فلسطین حکم مى‌کند.

ثامنا- در این جنگ 12 روزه دشمن صهیونیستى جنایات زیادى را مرتکب شد. مجازات این حکومت تروریستى، با تشکیل دادگاه‌هاى بین‌المللى و پیگیرى آن وظیفه دولت‌ها و ملت‌هاى مسلمان است.

در پیام رهبر حکیم انقلاب، اشاره به ضعف و ناتوانى و خسارات دشمن بود. اگرچه سانسور سنگین رژیم غاصب مانع از درز اخبار دقیق شده است اما شبکه المیادین این ضربات و خسارات و ابعاد آن را منتشر کرده است که خواندنى است.

 

تل آویو مرکز مهم اقتصادى صهیونیستها

برنامه راهبردى، اسرائیل مبتنى بر قرار دادن تل‌آویو به‌عنوان مرکز مهم اقتصادى، تجارى و تولیدى در منطقه بود به‌گونه‌اى‌که بتواند ریاست سازمان گاز شرق مدیترانه را برعهده بگیرد و تل‌آویو را مرکز مهم مالى آن و واحد پول‌شکل را واحد پول اصلى مجمع مدیترانه شرقى قرار دهد. تولید ناخالص داخلى رژیم اسرائیل قبل از شیوع ویروس کرونا به 394 میلیارد رسیده بود که به‌دلیل شیوع این اپیدمى با شکست مواجه شد و 25 درصد کاهش یافت. اقتصاد رژیم صهیونیستى علاوه بر منابع انرژى به‌ویژه گاز، به تولیدات کشاورزى و صنعتى، گردشگرى، صنعت الماس و در حال حاضر به پروژه دره سیلیکون اسرائیل که دومین مرکز بزرگ صنعت فناورى پس از کالیفرنیا است، بستگى دارد.

ابعاد خسارت‌هاى اقتصادى اسرائیل در جنگ غزه به شرح زیر است:

 

اول: «غوش دان» نگین تاج اقتصاد صهیونیستها

گروههاى مقاومت فلسطین منطقه «غوش دان» در تل آویو را که مرکز اقتصاد این نهاد محسوب مىشود مورد هدف قرار دادند. این منطقه شامل مرکز بورس سهام، مجموعه سرمایهگذارىها، بانکها و شرکتهاى بزرگ فناورى است. بنابراین، این ستون فقرات اصلى رژیم اسرائیل، اداره اقتصادى و مرکز ارتباط با جهان است. هدف قراردادن غوشدان منجر به خسارتهایى ازجمله بىارزش شدن واحد پولشکل اسرائیل، کاهش سرمایهگذارىها و سقوط بورس این رژیم شد. همچنین از زمانى که این منطقه مورد هدف قرار گرفت، اقتصاد اجتماعى اسرائیل متحمل خسارات زیادى شده و آمادهسازى براى بودجه اضطرارى اجتماعى امرى غیرممکن شده است.

 

دوم: بحران صنعت اسرائیل

تلاش‌هاى مقاومت منجر به تعطیلى 50درصد کارخانه‌هاى موجود در غلاف غزه و20درصد کارخانه‌هاى مستقر در مناطق مختلف اراضى اشغالى شد، به‌ویژه این‌که پس از هدف قرار گرفتن کارخانه‌هاى تجهیزات صنعتى و مواد اولیه بالغ بر 300 میلیون دلار در هفته اول درگیرى دچار خسارت شدند.

 

سوم: خسارت به فرودگاههاى اسرائیل

اسرائیل مجبور شد فرودگاه «بن گوریون» را به‌طورکامل تعطیل و کلیه پروازها را لغو کند. این فرودگاه اصلى نقطه ارتباط اقتصادى و منبع تغذیه اصلى بخش‌هاى سرمایه گذارى، گردشگرى و حمل و نقل به‌ویژه حمل و نقل کشاورزى به اروپا محسوب مى‌شود و به‌طور مستقیم و غیرمستقیم تولید ناخالص داخلى را تأمین مى‌کند. فرودگاه «رامون» نیز که در جنوب اراضى اشغالى نیز تعطیل شد. تمامى این امر منجر به انزواى اقتصادى حمل و نقل هوایى رژیم اسرائیل در هفته اول درگیرى شده است.

 

چهارم: خسارت کلان نفت و گاز اسرائیل

گروه‌هاى مقاومت توانستند میدان گازى «تمار» واقع در دریاى مدیترانه را متوقف کنند که این میدان منبع تغذیه اصلى کارخانه‌ها و برق اسرائیل به‌حساب مى‌آید. علاوه بر این، مقاومت خط لوله بین «ایلات» و «عسقلان» را هدف قرار داده است، که به‌طور مستقیم در سازمان مدیترانه شرقى، و بعداً در پرونده تعیین مرزهاى لبنان به نفع لبنان و به ضرر اسرائیل خواهد بود.

 

پنجم: سقوط کامل بخش گردشگرى اسرائیل

بخش گردشگرى به‌طور کامل متوقف شدند، که این بخش قبلاً به‌دلیل همه‌گیرى کرونا متحمل خسارات زیادى شده بود. صنعت گردشگرى اسرائیل 7درصد از تولید ناخالص داخلى یعنى 28 میلیارد دلار را تشکیل مى‌دهد که این نهاد از خلال عادى‌سازى روابط با رژیم‌هاى عربى به‌دنبال دوبرابر شدن این مقدار از تولید ناخالص داخلى بود.

 

ششم: تعطیلى دانشگاهها و مدارس

تمام دانشگاه‌ها و مدارس اسرائیل مجبور به تعطیلى کامل شده‌اند تا جایى که این اقدام از ابتداى تأسیس این رژیم تاکنون اتفاق نیفتاده است. در زمانى که قرار بود برترین دانشگاه خاورمیانه را داشته باشد، این پروژه یک عقب‌گرد بزرگ خواهد کرد و رویاى عادى‌سازى علمى و فرهنگى به‌شدت آسیب خواهد دید.

 

هفتم: خسارت نظامى

اسرائیل سالانه سلاح‌هایى به ارزش هفت و نیم میلیارد دلار صادر مى‌کند و آرزو داشت «گنبد آهنین» را به کشورهاى سازش‌کار و کشورهاى دیگر بفروشد؛ اما شکست گنبد آهنین در این رویارویى بسیار زیاد بود. علاوه بر این اسرائیل متحمل هزینه‌هاى گزاف نظامى شده است، زیرا هزینه آماده‌سازى و حمل و نقل نظامى در هفته اول رویارویى بیش از یک میلیارد دلار تخمین زده شده است.#

 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • شنبه, ۸ خرداد ۱۴۰۰، ۰۴:۳۰ ب.ظ
  • میز اول