میز اول

تحلیل سیاسی

میز اول

تحلیل سیاسی

سوریه در فردای انتخابات ریاست جمهوری

شنبه, ۸ خرداد ۱۴۰۰، ۰۴:۲۹ ب.ظ

سوریه
در فردای انتخابات ریاست جمهوری

 

 

 

5 دقیقه (زمان تخمینی مطالعه این متن)

 

اشاره: انتخابات ریاست جمهوری سوریه، روز چهارشنبه 5خرداد (26 مه) برگزار میشود. به احتمال زیاد بشار اسد پیروز این انتخابات خواهد بود . این انتخاب در جای خود یک پیروزی بزرگ برای جبهه مقاومت است. آنچه مهم است فردای سوریه در پساانتخابات است. سوریه جزو عمق راهبردی ایران بهشمار میآید و توجه به تحولات آن برای ما لازم است. این مطلب به‌سرفصل‌های اصلی در باره آینده سوریه، می‌پردازد.

       کلیدواژه: سوریه؛ انتخابات ریاست جمهوری سوریه؛ بشار اسد؛ جبهه مقاومت

ↆ برای ادامه متن کلیک کنید.

سوریه جلوتر از کشورهای مورد حمایت غرب

از موارد مهم استانداردهای دوگانه غرب در مواجههی با کشورهای همراه و غیرهمراه با خود؛ دفاع غرب از دولتهای مستبد و عقبمانده حاشیه خلیج مانند عربستان و امارات است. عربستان حتی نام کشورش را به اسم آل سعود، غصب کرده است. این درحالی است که دولت سوریه در سال 2014 در اوج جنگ استکبار بر علیه ملت سوریه انتخابات را برگزار کرد با آن که به بهانه جنگ میتوانست انتخابات را به تاخیر بیندازد. حتی امسال نیز بشاراسد به بهانه اشغال برخی استانهای سوریه در دست معارضان مسلح تکفیری و حامیان اشغالگر آنها، انتخابات را به عقب بیاندازد. جالب اینکه اینگونه کشورها خواهان تعویق انتخابات و تحریر قانون اساسی جدید شدهاند و جالبتر اینکه علیرغم موافقت بشاراسد با تغییر قانون اساسی معارضان دولت، نتوانستهاند با یکدیگر به توافق برسند. لذا انتخابات 5 خرداد، طبق قانون اساسی کنونی اجرا خواهد شد.

 

اقبال مردم سوریه به بشار اسد

طبق گفته کارشناسان سیاسی؛ در طول ده سال گذشته هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که بشار اسد سه شب پشت سر هم از کشورش دور بوده است. ملت سوریه به اسد و خانواده او علاقه دارند. اسد و خاندان او به کشور خود احساس تعلق دارند و بین آن‌ها و مردم سوریه به‌ویژه اقشار متوسط به پایین رابطه عاطفی وجود دارد. مردم سوریه خاندان اسد را در طول این ده سالی که با فشارهای زیادی روبه‌رو شدند در کنار خودشان می‌دیدند. مردم می‌دیدند که خاندان اسد و به‌ویژه خانواده بشار اسد در همه گرفتاری‌ها و مشکلات با کمترین فاصله زمانی در کنار مردم بودند. در کنار خانواده شهداء و مجروحان و اسرا و آوارگان و آسیب‌دیدگان بودند. بنابراین با وجود این محبوبیت، احتمال انتخاب مجدد بشار اسد وجود دارد.

 

چشم انداز آینده سوریه

پس از انتخابات سوریه که به احتمال زیاد بشار اسد برای یک دوره هفت ساله انتخاب خواهد شد. این کشور جنگ زده که بسیاری از زیرساخت‌های خود را از دست داده است، شرایط دشواری را در پیش رو دارد. مهم‌ترین اقداماتی که دولت سوریه باید انجام دهد عبارت است از:

یک- آزادسازی بخش اشغالی از کشور سوریه و گسترش نظام سیاسی در سرتاسر خاک سوریه و بیرون راندن تروریست‌ها و دیگر اشغالگران از این منطقه. تردیدی نیست که دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی و دولت ترکیه و ارتجاع عربی، درصددند مناطق اشغالی ادلب و رقه و برخی مناطق کردنشین را در اشغال خود نگاه دارند و با جعل عناوین مختلف مانند منطقه حائل و دولت مستقل و... این استخوان را لای زخم نگاه دارند و اشغالگری خود را به‌بهانه‌های مختلف توجیه کنند.

دو- اولویت مهم دیگر بازسازی و عمران زیرساخت‌های تخریب شده در طول 11سال گذشته است. از طرفی مقابله با تحریم سزار و امثال آن کار را بر دولت سوریه مشکل خواهد کرد. سوریه دوران بازسازی، بازار خوبی برای اقتصاد ایران و سرمایه گذاران دولتی و خصوصی خواهد بود. به شرط این‌که در سیاست خارجی کشور تغییر نگاه و رویکرد و اقدام به‌وجود آید.

سه- تحکیم و تثبیت جبهه مقاومت و تداوم پایداری در برابر رژیم غاصب و تلاش برای آزادسازی جولان اشغالی از دست صهیونیست‌های خبیث.

چهارم- تقویت و بازسازی ارتش سوریه و بسیج مردمی آن (قوات دفاع وطنی) برای پاسخگویی به توطئه‌ها و حملات مثلث عبری - غربی - عربی .

سوریه هم به جهت جایگاه سوق الجیشی و هم به‌خاطر جایگاهش در جبهه مقاومت، عمق راهبردی ایران محسوب شده و مورد حمایت و توجه ایران انقلابی بوده و خواهد بود.#

 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • شنبه, ۸ خرداد ۱۴۰۰، ۰۴:۲۹ ب.ظ
  • میز اول